BİLİM DENEY ETKİNLİĞİ EMEK MAHALLESİ'NDE GERÇEKLEŞTİ

Eğitimin bilimsel, laik ve kaliteli olması gerektiğine inanan Odunpazarı Belediyesi’nin, halk merkezlerinde gerçekleştirdiği Bilim ve Deney Etkinlileri devam ediyor. İlki Büyükdere Halk Merkezi’nde, ikincisi Gökmeydan Halk Merkezi’nde yapılan Bilim ve Deney Etkinlileri, bu kez Emek Mahallesi’nde bulunan İlk Adım Düğün Salonu’nda çocuklarla buluştu.1400 çocuğun katılımı ile gerçekleşen etkinlikte, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt çocuklar deney yaptı.

BİLİM DENEY ETKİNLİĞİ EMEK MAHALLESİ'NDE GERÇEKLEŞTİ
09 Şubat 2020 Pazar 13:26

BİLİM VE DENEY ETKİNLİĞNE 1400 ÇOCUK KATILDI

Odunpazarı Belediyesi tarafından Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Bilim Deney Merkezi iş birliği ile düzenlenen Bilim ve Deney Etkinliklerinin üçüncüsü, 8 Halk Merkezi’nin katılımı ile Emek Mahallesi’nde bulunan İlk Adım Düğün Salonu’nda gerçekleşti. Bilim ve Deney Etkinliğine; Emek Mahallesi Amigo Orhan Halk Merkezi, 71 Evler Aydın Arat Halk Merkezi, Emek Halk Merkezi, Ihlamurkent Hüsamettin Cindoruk Halk Merkezi, Karapınar Halk Merkezi, Kırmızıtoprak Prof. Dr. Orhan Oğuz Halk Merkezi, Vadişehir Prof. Dr. Türkan Saylan Halk Merkezi ve Erenköy Sezai Aksoy Halk Merkezi’nden bin 400 çocuk katıldı. Odunpazarı Belediyesi Tiyatro Müdürlüğünden Hüseyin Demir ve İbrahim Göksel Kart’ın verdiği konser ile başlayan etkinlikte, Demir ve Kart sevilen çocuk şarkıları ile marşları seslendirdi. Demir ve Kart, çocuklara çeşitli oyunlar oynattı.

BAŞKAN KURT’TAN BİLİMSEL EĞİTİM VURGUSU

Etkinliğin açılış konuşmasını Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt yaptı. Konuşmasında bilimsel eğitimin önemine dikkat çeken Başkan Kurt, “Bugün eğitimin bir parçası olarak gördüğümüz deneyleri bilim insanları ile gerçekleştireceğiz. Kitaplarda okuduğunuzda acaba olur mu dediğiniz şeylerin gerçeğini göreceksiniz. Bilimsel eğitim budur. Umarım okullarda da böyle eğitimler çoğalır. Laboratuvarlarla, deneylerle eğitim yapmak çocukların gelişmesini sağlar. Odunpazarı Belediyesi olarak temel hedefimiz ‘Çocukları ve Kadınları Mutlu Bir Odunpazarı’ yaratmaktır. Sizlere mutluluklar diliyorum. İyi izleyin, notlarınızı alın, burada öğrendikleriniz okulda ve hayat boyunca sizlere lazım olacak” dedi. 

ÇOCUKLAR HEM EĞLENDİ HEM ÖĞRENDİ

7-14 yaş aralığında çocuklarınkatıldığı Bilim ve Deney Etkinliği, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Bilim Deney Merkezi’nden gelen yetkililerin çocuklarla birlikte yaptığı çeşitli deneyler ile devam etti. Merak içinde deneylere katılan çocuklar, eğlenerek öğrendi. Keyifli bir gün geçiren çocuklar, etkinlik sonrasında kendileri için böyle bir gün hazırlayan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’a teşekkür etti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.