BESİCİ DE ALICI DA ENFLASYON KURBANI

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi hayvan pazarını ziyaret ederek vatandaş şikâyetlerini dinleyen Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü “Geçen yıla göre artan maliyetlere rağmen kurbanlıkların aynı fiyatta olması sebebiyle besici zarar ederken alım gücü düşen vatandaş kurbanlık almakta zorlanıyor.” dedi.

BESİCİ DE ALICI DA ENFLASYON KURBANI
08 Ağustos 2019 Perşembe 15:53


Eskişehir hayvan pazarını ziyaret eden Süllü küçükbaş ve büyükbaş besici şikâyetlerinin hükümetin yanlış hayvancılık politikalarının sonucu olduğuna dikkat çekti. Dr. Jale Nur Süllü “Besiciler yem fiyatlarında geçen yıla göre %50 ile %100 arasında artış olduğunu belirtiyor. Geçen yıl kilo fiyatı 35 kuruş olan samanın kilo fiyatının şu anda 60 kuruş. Geçen yıl 40 TL olan bir torba yem fiyatının şu anda 90 TL’ya yükseldiğini söyleyen besici, büyükbaş hayvan maliyetinin 31 TL olduğunu, kasaplara 33 TL’ya satabildiklerini ancak yeri geldiğinde zararına 27 TL’ya satmak zorunda kaldıklarını söylüyor. Ancak besici Kurban Bayramı’nda kilosunu 35 TL’dan satarak zararını gidermek umuduyla bekliyor. Sütten de kar edemeyen besicinin satmak için pazara süt veren ineğini getirdiğini görmek son derece üzücü.” dedi.

Süllü bayram öncesi ülkeye sokulan sağlıksız ithal hayvanların besicinin belini büken önemli bir sorun olduğunu söyleyerek “Bugün Mersin, İskenderun ve Kocaeli limanlarından bayram öncesi ülkeye sokulmak istenilen ithal hayvanların yarattığı sorunlar hem bir sağlık tehdidi oluşturuyor hem de maliyetlerle boğuşan yerli besiciye gözdağı veriyor. Ayın sonunu zor getiren ve evine beslenmek için et almakta zorlanan vatandaş da bu fiyatlarda kurbanlık alamıyor. Hayvan pazarında kurbanlık bakmaya gelen çok ama alıcı yok.” dedi.


 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.