“BELEDİYELERİMİZ ÜRETİCİLERİN YANINDA”

CHP Eskişehir Milletvekili Utku ÇakırözerEskişehir Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı’nı ziyaret ederek, “Bu fuar sadece Eskişehir’imize değil Türkiye’nin tarım üretimine, tarım araçları üreticilerine hayırlı olsun. Türkiye’nin çıkışı tarımda, yerli üretimde, çiftçinin daha fazla üretmesinde.Bizler yerli üretimi,  yerli tohumu destekleyerek ülkemizde tarım ve hayvancılığın gelişmesine katkı sağlarız” dedi.

“BELEDİYELERİMİZ ÜRETİCİLERİN YANINDA”
06 Eylül 2019 Cuma 12:14

CHP’li Çakırözer TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde açılan Eskişehir Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarında stantları ziyaret ederek, fuara gelen çiftçiler ile tarım alanında yerli üretim yapan üreticileri dinledi. Fuar’da tarım araçları üreticilerinin yanı sıra belediyelerin, odaların, borsasın stantlarını ziyaret eden Çakırözer, çiftçilik ve tarımın desteklenmesi ve geliştirilmesi için yerli üretimin, yerli tohumun desteklenmesi çağrısında bulundu. Çakırözer, fuarın açılmasında emeği geçen TÜYAP Kongre Merkezi yöneticilerine, Eskişehir Ticaret Odası’na, çiftçilere ve üreticilere teşekkür etti.

TÜRKİYE’NİN ÇIKIŞI YERLİ ÜRETİMDE

Fuarı ziyaret eden Çakırözer Türkiye’nin çıkışının üretimde, tarımda olduğunu vugu yaparak, şu değerlendirmelerde bulundu: “Fuarda yaklaşık 90’a yakın firma var. Önemli bölümü Eskişehir’den ama başka şehirlerden de gelenler var. Hepsine hoşgeldiniz diyorum. Türkiye’nin çıkışı tarımda, yerli üretimde, çiftçinin daha fazla üretmesinde. Bu fuar tarımın sorunlarının giderilmesi, üretimin artması, çiftçinin yerli üretiminin desteklenmesi açısından bir fırsat. Bu fuarda Eskişehir’de yerli üreticilerin neler ürettiklerini gördüm. Eskişehir’in tarımsal araç üreticileri Türkiye’nin sınırını aşmışlar, ihracat yapıyorlar. Bu hem şehrimiz hem de ülkemiz için gurur verici.”

BELEDİYELERİMİZ KIRSAL KALKINMA PROJELERİYLE ÇİFTÇİMİZİN YANINDA

Fuar’da Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Odunpazarı Belediyesi, Tepebaşı Belediyesi ile Ziraat Odalarının da stantlarını ziyaret eden Çakırözer, belediyelerin kırsal kalkınma için yaptıkları projelere değinerek, emekleri için teşekkür etti. Çakırözer, “Bu fuardahemşehrilerimiz belediyelerimizin tarımsal kalkınmada hayata geçirdikleri projeleri de görme fırsatı yakalıyor. Büyükşehir Belediyemizin Üretici Pazarı Geliştirme Projesi, Lavanta Projesi, İpekböcekçiliğini yeniden canlandırmak için hayata geçirdiği projeler hemşehrilerimizle buluşuyor. Yine Odunpazarı Belediyemizin standında Solucanköy, Güvercinköy, Arıköy, Barınak, İlaçlama, Kırsal Akademi ve Tarımsal çalışmalar ve faaliyetler hakkında hemşehrilerimize bilgi veriliyor. Tepebaşı Belediyemiz de fuar alanını gezen hemşehrilerimize Süt Toplama Merkezleri, Sakintepe Soğuk Hava Deposu, Cumhuriyet Sebze Hali, Kadın Üreticiler Satış Noktası, Ekolojik Pazar gibi hayata geçirilen ve destek verilen projeler hakkında bilgi veriyor. Belediyelerimizle, Ziraat Odalarımızla, Tarım Kredi Kooperatiflerimizle tam dayanışma içindeyiz” dedi.

FUARLAR EKONOMİK VE SOSYA-KÜLTÜREL HAYATI HAREKETLENDİ

Çakırözerfuarın Eskişehirlilerle buluşturulmasında emeği geçenlere de teşekkür ederek, “Ticaret Odamıza böyle bir mekanı yarattığı için TÜYAP’a da buranın işletmeciliğini alarak burada birbiri ardına fuarla düzenlediği için teşekkür ederim. Eskişehirimizin ticari, ekonomik, sosya-kültürel hayatına bir hareketlilik geldi. Emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ederim” dedi. Çakırözer 8 Eylül’e kadar devam edecek fuara tüm çiftçileri, yerli üreticileri ve Eskişehirlileri davet etti,

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.