BEBKA GENEL SEKRETERİ DEĞİŞTİ

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) Genel Sekreterliğine Doç. Dr. Muhammed Zeki Durak atandı.

BEBKA GENEL SEKRETERİ DEĞİŞTİ
13 Ekim 2020 Salı 16:00

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA)’nın yeni Genel Sekreteri, Yıldız Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muhammed Zeki Durak oldu. Doç. Dr. Durak, görevi eski Genel Sekreter İsmail Gerim’den devraldı.


MUHAMMED ZEKİ DURAK KİMDİR? 

1980 yılında Eskişehir'de dünyaya gelen Doç. Dr. M. Zeki Durak, ilk, orta ve lise öğrenimini Eskişehir'de tamamladıktan sonra 2003 yılında Akdeniz Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. Lisans eğitimi sırasında TÜBİTAK Bilim Adamı Yetiştirme Grubuna (BAYG) destekli bir projeyi tamamlayan ve 2003 yılındaki bu proje çalışmalarının devamında Amerika Bileşik Devletleri'ndeki en iyi üniversitelerinden biri olan Cornell Üniversitesine misafir araştırmacı olarak davet edilen Durak, yüksek lisans ve doktora çalışmalarını da Cornell Üniversitesinden kazandığı burs ile tamamladı. Doktora eğitimi sonrası Amerika'da çeşitli firmalarda danışman olarak çalıştı. 2012 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümünün kurucuları arasında yer almak için Türkiye’ye dönen ve bölümün kurulmasında aktif rol oynayan Durak, Yıldız Teknik Üniversitesi akademisyenleri arasında toplam bütçe ve sayıda En Fazla Proje Yapan Akademisyen Ödülü dahil birçok ulusal ve uluslararası ödüle sahip. Doç. Dr. Durak’ın aynı zamanda gıda, biyoteknoloji, biyosensörler ve nanoteknoloji alanlarında çok sayıda akademik yayını ve çalışması bulunuyor. Bursa Eskişehir Bilecek Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliği görevine atanan M. Zeki Durak, evli ve bir çocuk babasıdır.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.