‘Başarı Hikayeleri’ farkındalık yarattı

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Engelli Birimi tarafından düzenlenen ve engelli bireylerin kendi ağızlarından başarı öykülerini anlattığı ‘Başarı Hikâyeleri’ adlı söyleşiler farkındalık yarattı.

‘Başarı Hikayeleri’ farkındalık yarattı
12 Ekim 2018 Cuma 13:44

     Büyükşehir Belediyesi Sosyal Belediyecilik anlayışı ile engelli vatandaşlar için gerçekleştirdiği çalışmalar ve düzenlediği farkındalık etkinliklerine bir yenisini daha ekledi. Büyükşehir Belediyesi Engelli Birimi’nce düzenlenen ve engelli bireylerin başarı öykülerini konu edinen ‘Başarı Hikâyeleri’ adlı söyleşi etkinliği düzenlendi. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hale Kargın Kaynak toplantı öncesi yaptığı konuşmada, engellilerin yaşamın ekonomik ve sosyal her alanında yer alması için çalışmaya devam edeceklerini ve hayatın içinde başarılarıyla var olanların, topluma örnek olması için Başarı Hikâyeleri söyleşilerinin süreceğini belirtti.

 Başarı Hikâyelerinde, görme engelli birey Eda Aslan, işitme engelli Milli hentbol kalecisi Serkan Oral ve İşitme Engelliler Spor Federasyonu Asbaşkanı İsmail Tek, Taşbaşı Kültür Merkezi Kırmızı Salon’da düzenlenen etkinlikte yaşam hikâyelerini anlattılar.

  ‘Başarı Hikâyeleri’ söyleşilerinde engelli birey Eda Aslan, görme engellilerin tek başına yaşamaya, seyahat etmeye, farklı bir şehirde eğitim almaya cesaret etmeleri gerektiğini ifade ederek, kendisinin yakında dil eğitimi için yurtdışına gideceğini söyledi.

 İşitme engelli sporcu Serkan Oral ise 2012 yılında İtalya’da düzenlenen Hentbol İşitme Engelliler Avrupa şampiyonasında ikincilik, Samsun’da yapılan Türkiye İşitme Engelliler Dünya Şampiyonası’nda 2016’da ikincilik, 2017’de birincilik, 2018 yılında Brezilya’da düzenlenen şampiyonada da üçüncülük kazandıklarından bahsederek, başarılarının medyada hak ettiği yeri bulamadığını ifade etti.

   İşitme Engelliler Spor Federasyonu Asbaşkanı İsmail Tek yaptığı konuşmada, işitme engelliler olarak birçok spor dalında faaliyet gösterdiklerini ve büyük başarılara imza attıklarını dile getirerek, başarılı olmak için çok yoğun çalıştıklarını ve çalışmalarını duyurmak için üst düzey yöneticilere ziyarette bulunarak engellilerin sporda desteklenmesi ve teşvik edilmesi için çalışma yürüttüklerini dile getirdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.