"BAKANLIK TERMİK SANTRAL İÇİN YENİ PROJE HAZIRLIĞI İÇİNDE"

CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, Alpu’ya yapılması planlanan termik santral tehlikesinin geçmediğini söyledi.  Süllü; Beylikova, Sivrihisar ve Mihalıççık’ta demir, magnezit ve nikel maden alanında ise 1 milyon tona yakın sülfür kullanılacağını belirtti.

"BAKANLIK TERMİK SANTRAL İÇİN YENİ PROJE HAZIRLIĞI İÇİNDE"
07 Ağustos 2019 Çarşamba 16:31

Süllü termik santral tehlikesinin geçmediğini söyledi. Vekil Süllü, Bakanlığın Alpu’ya termik santral yapmak için yeni bir proje hazırlığı içerisinde olduğunu ifade ederek, “Alpu termik santral ihale dosyası kapandı diye herkes sevindi ama Bakanlık yeni bir ihale hazırlığı içinde. Yeni bir ÇED raporu almak için zemin oluşturuyorlar.  Yatırımcıları cezbedecekleri yeni bir proje hazırlığı içindeler. Tehlike geçmiş değil” dedi.

Beylikova, Sivrihisar ve Mihalıççık ilçelerinde 5 köyü kapsayacak demir, magnezit ve nikel madeni alanı genişletmesi için ÇED gerekli değildir kararı verilmesine ilişkin konuşan Süllü, “Burası 3 bin 145 hektarlık bir alan.  İlk olarak 2 bin 135 hektarlık alanda çalışma yapılmak isteniyor. 187 bin 275 ağaç kesilecek.  Burada 1 milyon tona yakın sülfür kullanılacak. Sülfür sularımızı, tarım arazilerimizi kirletecek. Biz bunu bakana sorduk. Henüz bir yanıt gelmedi” diye konuştu.

Süllü, Alpu’da altın araması yapılacağını söyleyerek, “Alpu Esence bölgesinde altın madeni araması işi çıktı.  Alpu’da yapılacak olan altın aramada ÇED gerekli değildir kararı verdi.   Alanı 24 bin hektara bölünmüş. Bunun 14 bin hektarı ocak alanı olarak, 8 hektarı depolama alanı, bir hektarı ise şantiye alanı olarak planlanmış. Burada görünen rezerv oranı 22, 743 bin ton. Proje ömrü 12 yıl. Üst örtü tamamen yok edilecek. Bu alan Sakarya havzasının içinde bulunuyor. Orada mera vasıflı alanlar var. Tapu sahiplerinden izin almak için yazı almaya çalışacaklar. Çevreye verdikleri zarar inanılmaz” dedi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.