Bakanlık 12 yaşından büyük çocukların medeni halini sordu

Bakanlık, Eskişehir’deki okullara dağıttığı hane beyan formunda 12 yaşından büyük çocukların medeni halini sordu

Bakanlık 12 yaşından büyük çocukların medeni halini sordu
15 Şubat 2018 Perşembe 16:23

Eskişehir’deki bazı okullara,  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü Odunpazarı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla öksüz/yetim programından faydalanabilecek çocuklara ulaşabilmek ve gerçekleştirilecek olan projeler için veri tabanı oluşturabilmek amacıyla ‘hane beyan formu’ dağıtıldı.

Formda öğrencilere yönelik; “12 yaşından büyük tüm bireylerin medeni hallerinin yazılması, hanede kayıtlı 12 yaşından büyük tüm bireylerin çalışıp, çalışmadığı; çalışıyorsa hangi sektörde, çalışmıyorsa nedeninin yazılması” soruları yer aldı.

Eğitim-Sen Eskişehir Şube Başkanı Faik Alkan, Bakanlığı eleştirerek, “Belgede 12 yaşında ki çocukların medeni durumu sorması çocuk gelinleri çağrıştırıyor. Ayrıca okulda olması gereken çocuklar içinde çocuk işçiliği akla getiriyor. Sosyal devletin ortadan kaldırılması sonucunun yardım ve sadaka toplumuna dönüşmesi temel itiraz noktamız” ifadesini kullandı.

Yine geçtiğimiz ay Konya merkezli bir araştırma şirketi tarafından Eskişehir’deki bazı okullarda yapılan ankette öğrencilere etnik kökenleri ve dini inançları sorulmuştu. Yapılan anket kamuoyundan tepki toplamıştı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.