AYŞE TUBA ARSLAN’I DA KORUYAMADIK!

Eskişehir Barosu Kadın Hakları Komisyonu Ayşe Tuba Arslan’ın öldürülmesi işle ilgili açıklamalarda bulundu.

AYŞE TUBA ARSLAN’I DA KORUYAMADIK!
29 Kasım 2019 Cuma 15:38

Kadın Hakları tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: Her geçen gün bir can daha gitti diyerek, isyan etmekten yorulmasak da Ayşe Tuba Arslan’ı da kaybetmiş olmanın derin üzüntüsü ve isyanı içerisindeyiz.  İsyan ediyoruz çünkü biliyoruz ki; 6284 Sayılı Yasa işlevsiz kalmasaydı, İstanbul Sözleşmesi yok sayılmasaydı ve bu sözleşmeye aykırı olarak kadına şiddet dosyaları uzlaştırma kapsamına alınmasaydı,  saldırgan ile Ayşe Tuba Arslan uzlaştırılmaya çalışılmasaydı, bu vesile ile yargılama süreçleri uzamamış neticede 23 kez yapılan şikayet kayda ve dikkate alınmış olsaydı, diğer tüm kadınlar gibi Ayşe Tuba Arslan’da bugün yaşıyor olacaktı!

Önemle belirtmek gerekir ki, Eskişehir Barosu Kadın Hakları Komisyonu sürecin başından beri takipçisi olmuştur. Bundan sonraki süreçte de sorumluların cezalandırılması ve gereğinin yapılması, bir daha başkaca kadınların da mağdur olmaması açısından, tüm kurumsal duyarlılığı ile her zaman olduğumuz gibi bu önemli toplumsal sorunun da takipçisi olacağımızı ve üzerimize düşeni eksiksiz yerine getireceğimizden kamuoyunun şüphesi olmaması gereğini, kamuoyuna bildiririz.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.