AYNI RUHU TAŞIYARAK…

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 104'üncü yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

AYNI RUHU TAŞIYARAK…
17 Mart 2019 Pazar 14:02

Büyükerşen’in mesajında şu ifadelere yer verildi:

Çanakkale geçilmez’ sözüyle dünyanın hafızasına kazınan Çanakkale Savaşları, büyük bir kahramanlık destanının yanı sıra, vatanın bütünlüğü ve ulusun bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Milletimizin içinde bulunduğu şartlar ne olursa olsun, yapamayacağı fedakârlık, kazanamayacağı başarı olmayacağının da tarihsel bir ispatıdır.
Çanakkale, Türk Milleti’nin tarihi direnişi, destanlaşan başkaldırısı ve emperyalist devletlerin kanlı emellerini alt üst eden stratejik bir zaferidir. Nasıl ki yıllar önce Milletimiz birlik ve beraberlik içerisinde ülkemizi düşmanlardan kurtarmışsa, bugün de aynı ruhu taşıyarak, ayrışmalardan uzak durmalıyız.

Bu düşüncelerle 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ebediyete intikal eden tüm kahramanlarımızı ve vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet, şükran ve minnetle anıyorum.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.