ATAÇ: VURACAKLAR, KIRACAKLAR AMA BİZİ VAZGEÇİREMEYECEKLER

ATAÇ: VURACAKLAR, KIRACAKLAR AMA BİZİ VAZGEÇİREMEYECEKLER
19 Ocak 2018 Cuma 15:17

Tepebaşı Belediyesi bölgeye yapılması planlanan kömürlü termik santral konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu’na iletilmek üzere Tepebaşı Belediyesi Gündüzler Hizmet Binasında halk toplantılarının ilkini düzenleyerek vatandaşların konu hakkındaki görüş ve sorularını aldı. Anket çalışmasının da gerçekleştirildiği ve vatandaşlardan gelen görüş ve soruların anlık olarak kayıt altına alındığı toplantıda beyan edilen fikirler ise rapor halinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu'na yazılı olarak iletilecek.

“Belediye başkanı olarak değil hekim olarak seslendi”

Toplantıda konuşan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, kömürlü termik santral konusunun parti değil, insanlık sorunu olduğuna dikkat çekerek, “Bu AKP’nin, CHP’nin, MHP’nin sorunu değil bu bir insanlık sorunudur. Bu bölgeye büyük ova kararı alındı, bu bölgeye sulama adına göletler yapıldı, yeraltı sulamaları yapıldı. Şimdi bu santral yapılıyor diye hepsi bir tarafa atılıyor. Böyle yapacaktınız da niye bu yatırımları yaptınız? Yazık değil mi milletin parasına? Para sizin umurunuzda değil ki. Belediye başkanı olarak değil, vatandaş Ahmet Ataç olarak, hekim Ahmet Ataç olarak konuşuyorum. Nereden çıktı bu termik santral, kime sordunuz, Eskişehirliye mi sordunuz, çiftçiye mi, işçiye mi sordunuz? Tepebaşı Belediyesi bir resmi kurumdur. Bizi by-pass ettiler, Alpu Belediyesi’ne soruyorlar. Çünkü Alpu Belediye Başkanı onlara şirin gözüküyor. Adam bir termik santral anlattı, sanki turistik tesis, gidip ev alasım geldi. Böyle saçma sapan bir şey olabilir mi? Senin çoluğun çocuğun yok mu, kendi sağlığın yok mu” ifadelerini kullandı.

“Yolumuzdan vazgeçmeyeceğiz”

Toplantıda vatandaşların bildirdiği görüşlerin kendisine umut verdiğinin altını çizen Başkan Ataç, “Buradaki bu güzellik, bu karşı çıkma, bu dik duruş bana çok büyük umut verdi. Yolumuzdan vazgeçmeyelim. Sonuna kadar dimdik duralım. Mümkün değil, onu yaptırmayacağız. Yatacağız, öleceğiz, vuracaklar, kıracaklar ama bizi vazgeçiremeyecekler” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.