ARPACI “HALKEVLERİ MEMLEKETTİR MEMLEKET SUSTURULAMAZ”

Halkevleri yöneticilerinin gözaltına alınmasına tepki koyan sivil toplum örgütleri ve partiler Halkevi İl Binası’nda bir araya gelerek Halkevlerine destek verdi. Halkevleri Eskişehir İl Başkanı Şahabettin Arpacı “Ne memleket, ne Halkevleri susacak. İyiliğin ve güzelliğin türküsünü söyleyenler kazanacak.” dedi.

ARPACI “HALKEVLERİ MEMLEKETTİR MEMLEKET SUSTURULAMAZ”
25 Şubat 2018 Pazar 16:11

Halkevleri yöneticilerinin gözaltına alınması ardından çok sayıda STK ve Parti temsilcileri Halkevleri il binasında bir araya gelerek, Halkevleri’ne destek verdi. İl Başkanı Şahabettin Arpacı bir basın açıklaması yaparak , “Eskişehir’de Termik, Sinop’ta Nükleer Santral inşa etmek için halkın iradesine yasak koyanlar milli duruş yalanı ile vatan hainliği listesine her gün yeni isimler ekliyorlar. Tek adam düzeninin geleceği adına Afrin Savaşı havası ile sağda birliği sağlamayı, hileli seçim ittifakı devşirmeyi amaçlayan iktidarın çaresizliğini bitmek bilmez ev baskını, gözaltı ve tutuklamalarda görüyoruz. Kimyasal hadım tartışması açarak tecavüz ve istismara karşı açılan mücadele bayrağında yer tutmak isteyen AKP iktidarının daha dün Ensar Vakfı protokolünü, 9 yaşında evliliğe onay veren zihniyeti, müftülük yasasındaki yekpare siyasi tavrını unutmuş değiliz. Adeta iç savaşa dönmüş kadın cinayetleri, tecavüze uğrayan çocuklar, ruhsatsız denetimsiz tarikat yurtlarında yanarak can veren öğrenciler, Bakanlık danışmanlık şirketleri gibi çalışan gerici örgütlenmeler AKP iktidarının sorumlu olduğu icraatlar listesinin başında yer almaktadır. 2019 seçimlerine kadar ilan ettikleri Cumhur ittifakına katılmayan bütün yurttaşları, partileri, kitle örgütü ve kurumları terörist/hain yaftasıyla değerlendiren AKP düzeni her geçen zaman sallanıyor, çürüyor ve yalpaladıkça saldırganlığının şiddetini artırıyor. Yasaklanan mitingler, genel merkezleri basına meslek örgütleri, meclis üyeliği düşürülen vekiller, tutuklanan sosyalist, devrimci, muhalif yurttaşların yer aldığı bu Türkiye fotoğrafı bir olağan hal normaline dönmüş durumda. Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi’nin savaşa karşı hekimlerin halk sağlığı ve barıştan yana tavrına saldıran savaş iktidarının tahammülsüzlüğü hız kesmedi. Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Türkmen, Halkevleri MYK üyesi Kutay Meriç’in tutuklanmasından sonra Halkevleri Eş Başkanı Dilşat Aktaş ve 12 üyenin gözaltına alınmasıyla devam eden bu saldırıda asıl olarak Türkiye’nin ilerici birikimi, diktatörlüğe hayır diyen milyonlar, eşitlik, özgürlük, laiklik ve barış mücadelesi hedef alınmıştır. Halkevleri bu saldırıyı olağanlaştırmayacak, kabul etmeyecek susmayacaktır. Bu saldırıdan güçlenerek, memleketin sesi olarak çıkacağız, bu ülke halklarının susturulmayacağını göstereceğiz. Ne memleket ne Halkevleri susacak. İyiliğin ve güzelliğin türküsünü söyleyenler kazanacak” diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.