Ankara ESDER'den örnek proje

Ankara Eskişehirliler Derneği ; (Ankara Esder) 1 ay önce başlatmış olduğu, Han ilçesine kütüphane projesini tamamladı.

Ankara ESDER'den örnek proje
02 Ekim 2018 Salı 12:04

Han ilçesinde ikamet eden bir vatandaşın, okul yönetimi aracılığıyla Ankara Esder yönetimine ilçenin tek lisesi olan "Şehit Bayram Özden Çok Programlı Anadolu Lisesinin" kitap ve kırtasiye malzemeleri ihtiyacı olduğunu bildirmesi üzerine Ankara Esder kolları sıvadı. Yaklaşık 1 aylık bir proje yürüten Ankara Eskişehirliler Derneği Han ilçesine giderek topladığı kitapları, kırtasiye malzemelerini okulun kütüphanesine taşırken, nakdi yardımlarını da okul aile birliğine teslim etti. Ardından dernek yönetimi ve üyeleri Han ilçesi içerisinde yer alan tarihi hamamı, HüsrevpaşaCamiisini, Han Yeraltı Şehirlerini ve Yazılıkaya'yı ziyaret etti. Esder Federasyonu Başkanı Mehmet Çetinkaya, Ankara Esder Başkanı Barış Baş, Ankara Esder yönetiminin katıldığı program Yazılıkaya'da yemek ikramıyla sona erdi. Yürütülen proje ve programla ilgili olarak konuşan Barış Baş "Yaklaşık 1 ay önce Han'da ikamet eden hemşerimiz Bekir Belceli beyin daveti ve girişimleri üzerine Han ilçemizin tek lisesine kütüphane açmak için kolları sıvadık. Han ilçemiz her ne kadar şehir merkezine uzak da olsa, uzakları yakın etmek için ilçede okuyan öğrenci kardeşlerimizin yalnız olmadıklarını onlara hissettirmek için bu projeyi canla başla yürüttük. Yunus Emre'nin "Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım" sözünde ifade ettiği gibi dernek yönetimi ve üyelerimizle birlikte Han ilçemizle tanış olduk, burayla tanış olmak ve böyle bir kütüphane açmak bizlere oldukça heyecan ve mutluluk verdi. Kütüphanenin açılabilmesi için katkı sunan, destek veren bu projeye değer veren tüm hemşerilerime, Esder Federasyonuna ve gösterdikleri misafirperverlik için Bekir beye, okul yönetimine, ilçe milli eğitim müdürlüğüne teşekkür ediyor, bu tip sosyal sorumluluk projelerinin her zaman takipçisi ve destekçisi olduğumuzu belirtmek istiyoruz." dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
mehmet CANKUR - 5 yıl önce
Bizleri davet eden federasyon baskani mehmet CETINKAYA BASKANIMA cani gonulden tesekkur ederim boyle guzel bir hizmetin icinde yer almak bizleri onurlandirdi InsAllah bundan sonraki yasamlarimizda bizlerde gucumuzun dahlinde yardimlarimuzi esirgemeden mycadele verecegiz Ankara temsilcis Baris beye sukranlarimi sunuyorum harika bir ornek bir davrsnisla nekadar tesekkur ersem azdir kendisine ve ekibine saygi ve sevgilerimi sunuyorum