ALPU'YA YENİ KAYMAKAM ATANDI

Alpu'da iddiaya göre AK Partili eski Belediye Başkanı Rafet Demirtaş'a istediği parayı vermediği için görevden alınan Kaymakamın yerine yeni Kaymakam atandı. 

ALPU'YA YENİ KAYMAKAM ATANDI
10 Haziran 2019 Pazartesi 17:36

Alpu'da iddiaya göre AK Partili eski Belediye Başkanı Rafet Demirtaş'a istediği parayı vermediği için görevden alınan Kaymakamın yerine yeni Kaymakam atandı. 

Mart ayında Alpu’da yaşanan olayda; iddiaya göre AK Partili Belediye Başkanı Rafet Demirtaş, ilçe Kaymakamı Ömer Özbay’ın makamına giderek, Sosyal Yardımlaşma Vakfına gelen kaynaktan 4 bin lira para istemişti. Kaymakam Özbay'ın, kaymakamlığa ait parayı ilçe belediye başkanına vermek istememesi üzerine, Belediye Başkanı Rafet Demirtaş ile kaymakam arasında tartışma yaşandığı öne sürülmüştü.

İddialarla ilgili Esgündem26.com’un sorularını yanıtlayan Başkan Demirtaş, görev yeri değişen Kaymakam için, "Kaymakam beyin görev yeri değişmiş. Niğde’ye gidiyor. Seçime gidiyoruz bunları dillendirmek olmaz. Vakıf üyelerinin karşısında ufak bir olay meydana gelmiştir. Bu olay karşısında devlet gereğini yapmıştır. Çok ciddi bir şey değil ama yaşandı. Orada 86 vatandaşa para dağıtmamasından kaynaklı. Devlet sana para göndermiş… Vakfa 30, 40 bin lira para gelmiş. Bana karşı bir husumeti olabilir o ayrı. Devlet gerekeni yapmıştır” diye konuşmuştu.

Aradan geçen sürede, görevden alınarak Niğde'ye görevlendirilen Alpu Kaymakamı Ömer Özbey'in yerine, Hakan Öznay atandı. Alpu Belediye Başkanı Gürbüz Güller, yeni atanan kaymakama hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. 


 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.