ALPU KARACAÖREN’DE KAPTAJ ÇALIŞMASI SORUNU ÇÖZDÜ

Kent merkezi ve kırsalda sorunsuz bir alt yapı ve sağlıklı su temini için çalışmalarını yürüten Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) ihtiyaç duyulan kırsal mahallelerde yapılan keşif ve tespitler çerçevesinde kaptaj çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler son olarak Alpu’ya bağlı Karacaören Mahallesi’nde kaptaj çalışmalarını tamamlayarak yeni cazibe içme suya ulaştı.

ALPU KARACAÖREN’DE  KAPTAJ ÇALIŞMASI  SORUNU ÇÖZDÜ
01 Aralık 2020 Salı 14:26

Pandemi nedeniyle kırsal mahallelerdeki nüfus artışı nedeniyle su sıkıntısı yaşanan mahallelerde Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi ekiplerince gerçekleştirilen çalışmalar ile vatandaşların su sorunları çözülüyor. Yaz boyunca kentin dört bir yanında sorunsuz bir alt yapı için çalışmalarına devam eden ESKİ ekipleri, son olarak Alpu Karacaören Mahallesi'nde gerçekleştirilen çalışmalarla cazibeli suya ulaştı. ESKİ'nin kaptaj ekibi tarafından gerçekleştirilen çalışmalarla kısa sürede kullanıma uygun suyun bulunduğunu belirten ESKİ yetkilileri, yenilenen hat ile mahalleye verilen su miktarının da arttırıldığını ifade ettiler.

Çalışmalardan büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden Karacaören Mahalle Muhtarı Hüseyin Yılmaz, mahallenin su sorununun çözüldüğünü belirterek Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve ESKİ çalışanlarına mahalle sakinleri adına teşekkür etti. Kırsal bölgelerde tespit edilen kaliteli yeraltı sularının kaynağından toplanarak vatandaşlara içme ve kullanma suyu olarak ulaştırılmaya devam edeceğini belirten ESKİ yetkilileri, kaynakların verimli kullanımı konusunda vatandaşların bilinçli olması gerektiğini ifade ettiler.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.