ALPU BU HABERLE ÇALKALANIYOR!

Alpu Kaymakamı Ömer Özbay’ın, AK Partili Alpu Belediye Başkanı Rafet Demirtaş ile yaşadığı tartışma sonrası görev yeri değişti. İddialara göre değişikliğin nedeni ise Başkan Demirtaş’ın, Alpu Kaymakamlığı Sosyal Dayanışma Vakfına gelen paradan 4 bin lira istemesi.

ALPU BU HABERLE ÇALKALANIYOR!
14 Mart 2019 Perşembe 11:55

Alpu’da yaşanan olayda; iddiaya göre AK Partili Belediye Başkanı Rafet Demirtaş, ilçe Kaymakamı Ömer Özbay’ın makamına giderek, Sosyal Yardımlaşma Vakfına gelen kaynaktan 4 bin lira para istedi. Kaymakam Özbay, kaymakamlığa ait parayı ilçe belediye başkanına vermek istememesi üzerine ilçe belediye başkanı ile kaymakam arasında tartışma yaşandığı öne sürüldü. 

DEVLET GEREĞİNİ YAPTI

İddialarla ilgili Esgündem26.com’un sorularını yanıtlayan Başkan Demirtaş, görev yeri değişen Kaymakam için  “devlet gereğini yaptı” yorumunda bulundu.  Demirtaş, “Kaymakam beyin görev yeri değişmiş. Niğde’ye gidiyor. Seçime gidiyoruz bunları dillendirmek olmaz. Vakıf üyelerinin karşısında ufak bir olay meydana gelmiştir. Bu olay karşısında devlet gereğini yapmıştır. Çok ciddi bir şey değil ama yaşandı. Orada 86 vatandaşa para dağıtmamasından kaynaklı. Devlet sana para göndermiş… Vakfa 30, 40 bin lira para gelmiş. Bana karşı bir husumeti olabilir o ayrı. Devlet gerekeni yapmıştır” diye konuştu. 

VAKIFTA PARA TUTMADIK

Kaymakam Özbay ise, vakfa gelen paranın dağıtılmaması gibi bir durumun söz konusu olmadığını belirterek, “Vakfın banka hesaplarının kayıtları açılıp incelenebilir.  Görev sürem boyunca vakıfta para tutmadık. Hatta bazı aylar o kadar paramız olmadı ki parayı dağıttığımız için vatandaşlarımızı geri çevirdik. Çünkü bütçemiz belli. Her ay gelen bir bütçemiz var ama o bittiğinde yenisinin gelmesi için bir ay beklememiz gerekiyor.  Normalde her ay bir tane periyodik pay gelir. Normal periyodik payın içerisinden bizim  vakıf çalışanlarının maaşları da ödeniyor.  Seçim öncesi yani bu ay iki tane periyodik payımız geldi.  Bu da 67 bin lira.  67 bin liranın büyük bir kısmını 281 haneye 200’er lira şeklinde paylaştırdık. Paranın dağıtılmaması gibi bir şey söz konusu değildir. Biz devlet adına görev yapan mülki amirleriz. Sonuçta bir denetimde geçiriyoruz. Belediye başkanı ile yaşanan tartışmanın sebebi de bir vatandaşa 4 bin lira yardım yapılması üzerine çıktı.

4 bin lira bizim için afaki bir tutar. Hane başına 200 lira ödeme yapıyoruz. 4 bin lira bir sağlık durumu için olsa bizim için sıkıntı değil. Ama talep elektrik faturasının ödenmediği… Yani vatandaş bize 4 bin liralık elektrik faturası ödetecek. Sıkıntı oradan çıktı. Ben ona itiraz ettim. O sebepten bir kavga yaşadık” ifadelerini kullandı.

İŞÇİLERİN MAAŞLARI DA ÖDENMEMİŞTİ

Alpu Belediye Başkanı Rafet Demirtaş, geçtiğimiz günlerde de ülke gündeminde yerini almıştı. Demirtaş, belediyede çalışan yaklaşık 60 işçisine 11 aydır maaş ödememekle birlikte işçilerle yaptığı toplantıda “Seçimi kazanırsak maaşlarınızı vereceğiz” sözleri ile sesini duyurmuştu.

KAYMAKAM 2 YILDIR GÖREVDEYDİ

Kırklareli’nde doğan evli 2 çocuk babası 32 yaşındaki Kaymakam Ömer Özbay 2005 yılında Kırklareli Anadolu Lisesi’nden mezun olduğu aynı yıl Yıldız Teknik Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümüne yerleştiği ve 2010 yılında mezun olduğu öğrenildi. Memuriyet hayatına Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB)’nda uzman yardımcısı olarak başlayan Özbay, daha sonra İçişleri Bakanlığının açtığı kaymakam adaylığı sınavını kazanarak 11 Mart 2015 tarihinde kaymakamlık mesleğine intisap etti. Sırası ile Kırklareli Valiliğinde il merkez stajı, Edirne – Uzunköprü ve Mardin – Midyat ilçelerinde rekiflik stajı, İstanbul ve Zonguldak illerinde teftiş ve soruşturma stajı, Kırklareli – Kofçaz ilçesinde vekalet stajı ve İspanya’da yurt dışı stajını tamamladı. 1 Şubat – 3 Mart 2017 tarihleri arasında düzenlenen kaymakamlık kursunu da tamamlayarak 6 Mart 2017 tarihinde Alpu ilçesinde göreve başlamıştı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.