ALPU ARİ IRK YETİŞTİRECEK

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, küçükbaş hayvan yetiştiriciliği için de Alpu’da harekete geçti. 250 adet küçükbaş hayvan teslim edildi.

ALPU ARİ IRK YETİŞTİRECEK
26 Kasım 2020 Perşembe 15:10

Alpu’da hayata geçirilen hayvan yetiştiriciliği projesinde iddialı olmayı amaçlıyor. Geçtiğimiz hafta Büyükşehir ile Alpu Belediyesi arasında imzalanan protokol kapsamında 15700m² alan üzerinde, 600m² kapalı küçükbaş hayvan ağılı, 150m² yem deposu ve 59m² idari bina olmak üzere küçükbaş hayvan işletmemize ait binalar yapıldı. Konu ile ilgili yazılı açıklamada bulunan Alpu Belediyesi: “Büyükşehir Belediyemiz tarafından 240 adet koyun ve 10 adet koç küçükbaş hayvanların verilmesi, veterinerlik hizmeti desteğinin sağlanması, hayvan ağılının yapımı, etrafının tel ile çevrilmesi gerçekleşmiş ve işletmede uygun olan yerler de ağaçlandırma çalışması yapılması planlanmıştır. Alpu Belediyemiz tarafında da yem depoları, idari binanın yapımı, hayvanların bakımı ve yem tedarikleri karşılanacaktır. Proje kapsamında, küçükbaş hayvanlarımızın ari ırk (ortak ırk) olarak yetiştirilmesi, geliştirilmesi ve zaman içerisinde ilçemizin damızlık merkezi haline gelmesi amacıyla yapılan protokol sonucu küçükbaş hayvanlarımızın teslimi 21 Kasım 2020 tarihi itibariyle Belediye Başkanımız Sayın Gürbüz Güller, Belediye Meclis üyelerimiz, CHP İlçe Başkanımız ve yönetiminin katılımı ile gerçekleştirilmiş, hayvanlarımızın doğumları da başlamıştır” denildi. Alpu Belediye başkanı Gürbüz Güler ise  “Projenin başlangıcından hayata geçirilmesi safhasına kadar olan süreçte tüm destekleriyle bizlerin yanında Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen başta olmak üzere emeği geçen tüm personele teşekkür ederim” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.