ALKAN: ENGELLİ ÖĞRENCİLER EBA’DA UNUTULDU

Engelli öğrencilerin sorunların pandemi ile daha da arttığını belirten Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan, “Bu sorunlar çözülecek mi?” diye sordu.

ALKAN: ENGELLİ ÖĞRENCİLER EBA’DA  UNUTULDU
03 Aralık 2020 Perşembe 16:25

Alkan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Türkiye’de 12 buçuk milyondan fazla engelli var. Bu gerçekten az bir rakam değildir. Pandemi sürecinde belli kesimleri konuşulmaktadır. Ama toplumun dezavantajlı kesimlerini hiç konuşulmamaktadır.

Üretim süreç içerisinde görülmeyen, oy potansiyeli olarak görülmeyen, birey olarak görülmeyen vb. toplumun tüm sosyal, siyasal, ekonomik kesimleri arasında görülmeyen bir kesim pandemi sürecinde de görülmedi, yok sayıldı. Engelli yurttaşlara evinde otur demekle olmuyor bu insanların kişisel ihtiyaçları var sağlık sorunları var. En göz ardı edilen, en önemsenmeyen, hesaba katılmayan kesim pandemi sürecinde engelliler olmuştur.

Bugüne özgü olarak en önemli sorun aşı geldiğinde öncelik hakkı engellilere verilecek mi? Açıklanmalıdır.

Ayrıca pandemi de işten ilk çıkarılan engelli yurttaşların hakları ne kadar korunmaktadır?

Online olarak sunulan eğitim hizmetlerinin görme engelli ve işitme engelli kullanımına uygunluğu sorunlu oldu. EBA sistemi kurulacağı zaman bizim aklımıza gelen herhalde sorular engellilerin EBA’ya erişimine göre düzenlenir diye düşündük. Tabii bu böyle olmadı. Eğitim alma hakkından mahrum kaldı engelli öğrenciler. Bu sorun çözülecek mi?

Engelleri kaldırmak için mücadeleye devam”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.