ALKAN: ADRESE TESLİM KADRO İLANI MI YAPILIYOR?

Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan, Anadolu Üniversitesi’nin Resmi Gazete’de yayımlanan Rektör Yardımcıları İle ilgili ilanına dikkat çekti.

ALKAN: ADRESE TESLİM KADRO İLANI MI YAPILIYOR?
15 Mayıs 2018 Salı 15:04

“Söz konusu iddia bölünmeye ilişkin düzenleme Resmi Gazete’de yayınlanmadan önce, bölünme halinde Eskişehir Teknik Üniversitesi kadrosunda kalacak olan dört rektör yardımcısı için kişiye özel kadro ilanına çıkılarak, bu kişilerin Anadolu Üniversitesi bünyesinde kalmasının sağlanacağı yönündedir.” diyen Alkan, üniversite tarafından bunu destekler adımlar atıldığını söyledi. Alkan, “Gerçekten de Salı günü Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre Anadolu Üniversitesi bünyesinde kalacak olan Açıköğretim Fakültesi ve Yunus Emre Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu için öğretim üyesi kadroları açılmıştır. Söz konusu kadrolara başvuru şartları ne büyük rastlantıdır ki, bu dört rektör yardımcısının bugüne kadarki akademik çalışmalarına denk gelmektedir. Bugüne kadar ne yazık ki, adrese teslim kadro ilanları kanıksadığımız bir sorun haline gelmiştir. Ancak bu sefer durumu daha vahim hale getiren ilanın zamanıdır.”dedi.

Bölünmeye ses çıkarmayanlar, tepki gösterenleri susturanlar bireysel kurtuluş peşinde mi?

Üniversitenin bölünmesine hem öğrenci hem de akademisyen düzeyinde tepkiler ortaya konulduğunu belirten Alkan, “Ancak bu tepkilerin önlenmesi “OHAL korkuluğu” ile sağlanmış, akademisyenlere idare tarafından sessiz olmaları telkin edilirken, öğrenciler özel güvenliğin şiddetine maruz kalmıştır. Hal böyle iken bölünmeye ses çıkarmak bir yana buna ilişkin tepkileri önlemeye çalışan dört rektör yardımcısına özel kadro ilanı, “bu ne perhiz bu ne lahana turşusu” dedirtmektedir. Diğer meslektaşları hiçbir gerekçesi olamayan bu bölünme sonucu mağdur edilirken, rektör yardımcılarını ayrıcalıklı kılan nedir? Bu ayrımcılık hangi gerekçe ile izah edilebilecektir? Söz konusu ilan gerçekse –ki Resmi Gazetede yayımlanmıştır- söz konusu uygulama en hafif deyimi ile üyelerimiz başta olmak üzere tüm idari ve akademik personelin aklıyla alay etmek, onları arkadan hançerlemektir. Mesleki etik ilkelerin ayaklar alındığı şu dönemde dahi bu uygulama üniversitemizin tarihine kara bir leke olarak geçecektir.”ifadelerini kullandı.

Rektörlük konuya açıklık getirmeli ve kamuoyunu bilgilendirmelidir

Söz konusu ilan Resmi Gazete’de yayımlanmış olmasına üniversitenin resmi sitesinde yer almadığına dikkat çeken Alkan, şu soruları yöneltti: “Kamuoyuna yansıyan ilanın yayınlanıp sonradan kaldırıldığı yönündedir. Şu halde şu sorular ortada durmaktadır ve Anadolu Üniversitesi tarafından cevaplandırılmayı beklemektedir:

  • Anadolu Üniversitesi dört rektör yardımcısına özel kadro ilanında bulunmuş mudur?

  • Bulunmuşsa, duyuru üniversitenin resmi sitesinde neden yer almamaktadır?

  • İlan resmi olarak geri mi çekilmiştir?

  • Geri çekilmemişse adı geçen rektör yardımcıları ilana başvuracaklar mıdır?"

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.