Alkan: 5. ve 9.sınıflar seyreltilmiş eğitime başlanacak Çok endişeli ve karamsarız.

Eğitim-Sen Eskişehir Şube Başkanı Faik Alkan, okullarda koronavirüs vakalarının arttığını belirtti. Alkan, okullarda yüz yüze eğitimin genişlemeye devam ettiği bir süreçte, dönemin hassasiyetine uygun önlem alınmamasını da eleştirdi.

Alkan:  5. ve 9.sınıflar seyreltilmiş eğitime başlanacak Çok endişeli ve karamsarız.
31 Ekim 2020 Cumartesi 11:14

Eğitim-Sen Eskişehir Şube Başkanı Faik Alkan'ın açıklamasının tamamı şöyle; Salgının hızla ve korkutucu şekilde arttığı bir dönemden geçmekteyiz. Açıklanan hasta sayıları kaygılarımızı artırırken, açıklanmayan vaka sayılarının tahmin edilen oranlarının yüksekliği önümüzdeki birkaç ayın bizler açısından oldukça zor olacağına işaret ediyor. Salgında yeni bir aşamaya gelindiğini biliyoruz. Eskişehir de son olarak Tepebaşı Muttalip ile Günyüzü Kayakent Mahallesinin karantinaya alınması bu durumun somut göstergesidir. Bu bölgelerdeki anaokul, ilkokul ve ortaokulların kapanması tehlikeli bir tırmanışı da işaret etmektedir.

Okullarda yüz yüze eğitimin genişlemeye devam ettiği bir süreçte, dönemin hassasiyetine uygun önlem alınmamasını da sıklıkla eleştiriyoruz. Bu konuda sorumluluğu olan tüm kamu kurumlarının üzerine düşeni yapması elzemdir.

Sağlık hakkımıza, öğrencilerimizin eğitim hakkına rağmen art arda kararlar açıklanıyor.

-Salgın yayılımına rağmen sınavlar nasıl gerçekleşecek? Ziyaret ettiğimiz her okulda seyreltilmiş sınıf mevcutları ortalama 17 öğrenci. 4 metre kareye 1 öğrenci uygulamasına ne oldu?

-Eğitime erişemeyen veya sınırlı ulaşabilen Eskişehir'de binlerce öğrenci var. Sınavlarla daha da derinleşecek eşitsizlik nasıl giderilecek?

-Okullarda para toplamak amacıyla yapılan veli toplantılarında fiziki mesafeye uyulmuyor. Bu da yeni vakaları doğuruyor. Okul idarelerini Milli Eğitim neden uyarmıyor?

Yüz yüze eğitim için; gerekli önlemlerin alınması, şeffaf bilginin, bilimsel verilerin esas alınması zorunluluk diyerek aylarca uyardık.

Pazartesi günü 5. ve 9.sınıflar seyreltilmiş eğitime başlayacaklar. Çok endişeli ve karamsarız.

Her gün okullarımızda tanı konan öğrenci, öğretmen ve yardımcı personel haberleri geliyor. Veliler arıyorlar, mesaj atıyorlar.  Vatandaşlara düşen sorumluluk kadar mülki amirlere de düşen sorumluluklar ortadadır.

Sağlık hakkına rağmen kararlar alınamaz ve uygulanamaz.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.