ALİ İSMAİL’SİZ 5 YIL

Gezi direnişi sırasında Eskişehir’de 2 Haziran 2013’te polisler ve eli sopalı esnaf tarafından dövüldükten sonra beyin kanaması geçiren ve 38 günlük yaşam mücadelesinin ardından 10 Temmuz’da yaşamını yitiren 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz, 5’inci yıl dönümünde Hatay’da etkinliklerle anılacak.

ALİ İSMAİL’SİZ 5 YIL
10 Temmuz 2018 Salı 00:57

Hasretiyle yaşıyorum

Cumhuriyet Gazetesi’ne konuşan anne Emel Korkmaz, “Ali İsmail hayatta olsaydı, bugün 24 yaşında olacaktı ve belki kız arkadaşını getirip, benimle tanıştıracaktı. Belki de çocuklarını sevecektim. Ama onun hasretiyle yaşıyorum” dedi.

Acısı hiç dinmedi

Acısının hiç dinmediğini belirten anne Korkmaz; “Üzerinden beş yıl geçti ama hala özlemini yaşıyorum, ona olan özlemle yaşıyorum. Ali İsmail hayatta olsaydı, bugün 24 yaşında olacaktı ve belki kız arkadaşını getirip, benimle tanıştıracaktı; belki de çocuklarını sevecektim. Ama onun hasretiyle yaşıyorum” ifadelerini kullandı.

O artık ölümsüzleşti

Ali İsmail’in babası Şahap Korkmaz da “Ali İsmail’in ismini, biz hayatta kaldığımız sürece yaşatacağız. Artık o ölümsüzleşti. Biz de ondan çok şey öğrendik, o bize çok şey öğretti. O kimsenin acı çekmesini istemezdi maalesef en büyük acıyı kendisi tattı ve bir de bize tattırdılar. Ama bunu yapanlara inat, onu yaşatmak adına direneceğiz, katlanacağız ve çocuğumuzu, hayallerini, fikirlerini ve ismini yaşatacağız” dedi.

Siyasiler Ali İsmail’i unutmadı

Ali İsmail Korkmaz’ın hayatını kaybedişinin 5’inci yılı dolayısıyla Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, mesaj yayınladı.

Ali İsmail zulme karşı kenetlenmenin adı oldu

Başkan Kurt mesajında şu sözlere yer verdi: “Anadolu Üniversitesi Öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın Gezi Parkı Eylemleri sırasında Eskişehir'de darp edilerek hayatını kaybetmesinin üzerinden tam 5 yıl geçti. Takvim yaprakları 2 Haziran 2013’ü gösterdiğinde bu topraklarda gece yarısı, 19 yaşında gencecik bir fidan vahşice darp edildi. Bu gencecik fidan, tam 37 gün boyunca verdiği yaşam savaşını 10 Temmuz 2013’de kaybederek adını ölümsüzler arasına yazdırdı. Bu 5 yıl da Ali İsmail Korkmaz’ın acısı, dün gibi tazeliğini korudu.

 Eskişehir, evladına; Ali İsmail Korkmaz’a sahip çıktı, bağrına bastı. Anne ve babalar, Ali İsmail Korkmaz’ın acısını kendi evladını kaybetmiş gibi büyük bir üzüntüyle yaşadı. Ali İsmail Korkmaz; demokrasinin, barışın ve kardeşliğin kenti Eskişehir’de zulme karşı kenetlenmenin adı oldu.”

Düşleri Eskişehir’de yaşamaya devam ediyor

CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü mesajında “Düşlerinde özgür bir dünya umudu ile yaşamının en güzel döneminde aramızdan acımasızca kopartılan sevgili Ali İsmail Korkmaz’ın düşleri Eskişehir’de yaşamaya devam ediyor. Toplumun demokratik, özgür bir ülke özlemlerini seslendirdiği Gezi Eylemleri’nin simgesi haline gelen ve Eskişehir’in evladı olarak yüreğimizde yaşayan Ali İsmail Korkmaz’ı ölüm yıldönümünde saygıyla anıyor, demokrasi mücadelesinde kaybettiğimiz tüm yaşamları unutmayacağımızı, unutturmayacağımızı belirtiyorum” ifadelerine yer verdi.

Gencecik bir fidan…

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ise, “Bundan tam 5 yıl önce, 19 yaşında gencecik bir fidan olan Ali İsmail Korkmaz’ın, Gezi Parkı olaylarında darp edilerek öldürülmesinin acısını yaşadık. Aynı günlerde özgür bir dünya için düşüncelerini dile getiren pek çok gencimiz, ne yazık ki benzer biçimde hayatını kaybetti. O karanlık günlerde Eskişehir’de her anne - baba Ali İsmail Korkmaz’ın acısını kendi evladını kaybetmiş gibi büyük bir üzüntüyle yaşadı. Demokrasi, barış ve kardeşliğin kenti Eskişehir, farklılıklarımızı bir kenara bırakarak zulme karşı kenetlenmemiz gerektiğini, kimsenin barış ve kardeşliğimizi bozmasına izin vermeyeceğimizi gösterdi” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.