ALİ İSMAİL KORKMAZ UNUTULMADI

Gezi olayları sırasında uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ın ölümünün 6'ncı yıldönümünde saldırıya uğradığı sokakta tören düzenlendi.

ALİ İSMAİL KORKMAZ UNUTULMADI
02 Haziran 2020 Salı 18:22

Eskişehir'de, 2 Haziran 2013 tarihinde Gezi Parkı protestolarında saldırıya uğrayıp tedavi gördüğü hastanede 38 gün sonra yaşamını yitiren Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi Ali İsmail Korkmaz (19), saldırıya uğradığı Kurtuluş Mahallesi Sanayici Sokakta anıldı. Törene CHP Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ile demokratik kitle örgütleri ve vatandaşlar katıldı.

Anma töreninde konuşan KESK Eğitim-Sen Kadın Sekreteri Özge Akgül Ayaz, Ali İsmail Korkmaz’ın saldırıya uğradığı sokağın adının değişmesini talep ederek, adalet taleplerini yineledi.  Gezi’nin romantik bir nostalji değil, bağımsız demokratik mücadele içinde tarihi bir miras olarak yaşayacağına vurgu yapan Ayaz, şunları kaydetti: “7 yıl önce Türkiye yakın tarihinin en demokratik mücadelesi olan Gezi de gençlerimizi yitirdik. Bu sokak ‘nefes alamıyorum’ diyen 19 yaşındaki bir gencin ölümüne şahitlik yaptı. Adı bile değişmedi. O günden beri Emel annenin dediği gibi adalet bekliyoruz.  Gezi romantik bir nostalji değildi, olmayacak ve bağımsız demokratik Türkiye mücadelemizin içinde tarihsel bir miras olarak yaşamaya devam edecektir. Bu sokakta Türkiye de emekçilerin demokrasi sokağı olmaya devam edecektir.  Aradan 7 yıl geçtiği halde Gezi direnişinin talepleri hala taptaze. Çünkü sermaye sahipleri ile rant çevreleri kentlerin, doğanın talanından vazgeçmiyor. Çünkü halkın, gençlerin ne dediğine kulak asmadan baskı ve sömürü politikalarını koyulaştıran siyasi iktidar dayatmaya devam ediyor. Ama ne yaparlarsa yapsınlar işçi ve emekçilerin, gençlik ve kadınların özgürlük mücadelesi durdurulamıyor. Gezi’nin değerleri, korona virüse rağmen zorla fabrikaya sokulan işçilerin grevinde, şiddete uğrayan kadınların direnişinde, derelerine ve topraklarına sahip çıkan köylülerin mücadelesinde,  gençlerin eşit eğitim ve güvenli gelecek mücadelesinde yaşamaya devam ediyor.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.