AKADEMİSYENLER GÖREVLERİNE İADE EDİLSİN

Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyeleri Dr. Melike Belkıs Aydın ve Dr. Barış Işık’ın görevlerine son verildi. Eskişehir Emek ve Demokrasi Güçleri bugün Adalar’da yaptıkları eylemle karara tepki gösterdi.

AKADEMİSYENLER GÖREVLERİNE İADE EDİLSİN
09 Ekim 2019 Çarşamba 18:41

Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyeleri Dr. Melike Belkıs Aydın ve Dr. Barış Işık’ın görevlerine son verildi. Eskişehir Emek ve Demokrasi Güçleri bugün Adalar’da yaptıkları eylemle karara tepki gösterdi. Eyleme katılanlar arasında KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen, görevlerine son verilen Dr. Melike Belkıs Aydın ve Dr. Barış Işık da vardı.

KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen yaptığı açıklamada, “Anadolu Üniversitesi’nde İki akademisyenin hukuksuzca işlerinden edilmesi kabul edilemez” dedi.

“İşten atmaların anlamı tek adam rejimine uygun bir üniversite sisteminin yerleştirilmeye çalışılmasıdır” diyen Gezen, “Aynı zamanda Eğitim Sen Şube yürütme kurulu üyesi olan Barış Işık ve Eğitim Sen üyesi Melike Belkıs Aydın keyfi ve hukuksuz bir biçimde sözleşmeleri yenilenmeyerek işlerinden edilmiş, yerlerine ise hiçbir uzmanlığı olmayan, İlahiyat fakültesinden isimler atanmıştır.  Akademik açılış yılının Sarayda yapıldığı, akademik özgürlüğün, özerkliğin, bilimsel özgürlüğün yok edildiği, bağımsızlığın sembolü olan cübbelere ilikler açıldığı bir dönemde bu işten atmaların anlamı, akademide soran, sorgulayan, eleştiren, üniversiteler değerleri savunan akademisyenlerin tasfiyesidir, bu değerlere saldırıdır. Tek adam rejimine uygun bir üniversite sisteminin yerleştirilmeye çalışılmasıdır” diye konuştu.

Gezen sözlerini şöyle sürdürdü:

“AKP için üniversite, kendi hakikat rejimini yaratacak ve ona uygun bilgi yaratacak itaatkar kişilerden oluşan bir arka bahçedir ve teknisist bir yaklaşımla sermayenin ihtiyaçları doğrultusunda ucuz iş gücü yaratmanın yeridir. Bu anlayışa uymayan, eşit, Özgür, emekten yana bir dünya için, toplum yararına bilgisini seferber eden arkadaşlarımıza yönelik bu saldırı aynı zamanda özgür bilime, akademik özgürlüğe, eleştirel düşünceye yönelik bir saldırıdır Sendikal faaliyetin de önemli yürütücüleri olan arkadaşlarımızın bu şekilde keyfi ve hukuksuzca işten atılmaları sendikal faaliyetin de engellenmesidir ve bu açıkça suçtur. Yine arkadaşlarımızın yerine atandıkları kürsünün yeterliklerini karşılayamayacak isimlerin getirilmesi kadrolaşmanın boyutlarını ortaya koyuyor ve bu esnek, güvencesiz çalışmanın üniversitelere yansıması olduğu gibi aynı zamanda öğrencilerin eğitim ve öğrenme hakkına da ciddi bir saldırıdır. Özgür bilimin yapılabilmesi için iş güvencesi şarttır. Biz her koşulda arkadaşlarımızın yanındayız, tüm kamuoyunu da iş güvencesine, akademik özgürlüğe, eğitim öğrenim hakkına sahip çıkmaya çağırıyoruz”

7 SENE HUKUK ANLATTIM HUKUKSUZ ŞEKİLDE İŞİMDEN OLDUM 

Daha sonra konuşan Dr. Barış Işık ise, “7 sene boyunca hukuk fakültesinde derslere girdim. Hukuk anlattım. Ancak bugün hukuk fakültesinden hukuka aykırı şekilde uzaklaştırılmam trajikomik” dedi.

Dr.Işık, her zaman hukuku ve bilimi savunacaklarını aktararak kendilerine sahip çıkan Eskişehirlilere teşekkür etti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.