AK PARTİLİ GÜNAY’DAN BİLİNÇLENME ÇAĞRISI

Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’nın bütçe görüşmeleri sırasında Alpu’da yapılması planlanan termik santrala ilişkin bilinçlenme çağrısında bulundu.

AK PARTİLİ GÜNAY’DAN BİLİNÇLENME ÇAĞRISI
22 Kasım 2017 Çarşamba 14:00

Prof. Dr. Günay konuşmasında Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’a, ‘’ Sayın Bakanım, ben Sevgili Milletvekili Arkadaşım Utku Çakırözer’in kaygılarına katılıyorum. Ama burada şunu önermek istiyorum; Öncelikle bu konularda ben kendi adıma konuşuyorum uzman değilim, ne termik santral ne nükleer enerji. Dolayısıyla, öğrenmemiz gerektiğini düşünüyorum.’’ dedi.


ÖNYARGIYI KALDIRMALIYIZ

Eskişehir’de bu konuya önyargılı yaklaşımların olduğunu ve bu sebeple gerekli diyalog ortamının oluşturulamadığını belirten Prof. Dr. Günay, ‘’Eskişehir’deki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Bence başlangıçta bir önyargıyla başlanıldı kamuoyunda. Bunu kaldırmamız gerektiğini düşünüyorum. Önerim, Hem AK Parti milletvekilleri olarak hem CHP milletvekilleri olarak hep birlikte bu konuyu öğrenelim, artılarını eksilerini öğrenelim. Enerji Bakanlığımız da çok yetkin bürokratlarımız, bu işlerle ilgilenen kişiler var. Onlardan bilgi alalım. Ben kendim araştırmaya başladım. Çok güzel bilgiler alıyorum. Dolayısıyla, önyargılı yaklaşmadan önce bilgiyle, bilgi bazlı yorumlar yapalım, benim bütün Eskişehir’e çağrım bu.’’ şeklinde konuştu.


 

SİYASETÇİLER OLARAK AYRIŞMACI OLMAYALIM

Kamuoyunu yakından ilgilendiren konular tartışılırken siyasetçilere büyük görev düştüğünü belirten Prof. Dr. Günay, ‘’Dolayısıyla biz siyasetçilere, ayrışmacı bir dille değil, bilgiye dayalı yorumlarla, tartışmalarla bunu her platformda konuşalım diye çağrı yapıyorum.

Aynı şey, nükleer enerjiyle ilgili. Şu anda Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nin bir raporunun raportörüyüm. Kendi alanım değil ama çalıştım ve çok şey öğrendim. Bu arada, Bakanlığımızın NEPUD birimine de çok teşekkür ediyorum. Sayın Müsteşarımız da aracı oldu.’’ Dedi.


 

TÜM ESKİŞEHİR’E ÇAĞRIM

Son olarak Prof. Dr. Günay, ‘’Yani şunu söylemek istiyorum: Bilgi var, belge var; bunları öğrenelim, araştıralım ve onun üzerinden konuşalım. Daha yeni adım atıyoruz. Dolayısıyla artılarını, eksilerini, şehre getirilerini, götürülerini hep birlikte araştırarak konuşalım, önyargıyla yaklaşmayalım. Benim tüm Eskişehir’e çağrım bu.’’ Şeklinde açıklamada bulundu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.