AK Parti okullara bu kez pastayla girdi

AK Parti’nin 2018-2019 eğitim öğretim yılı açılışında okullara yaptığı ziyarete tepkiler sürerken bu kez de AK Parti Odunpazarı İlçe Teşkilatı tarafından okullarda pasta dağıtıldı. AK Partililer, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla okullara pasta götürdü, öğretmenleri fotoğraf çektirmeye zorladı. Eğitim-Sen’den pastalı ziyarete tepki geldi.

AK Parti okullara bu kez pastayla girdi
23 Kasım 2018 Cuma 11:41

Eğitim-Sen Şube Başkanı Faik Alkan,  Öğretmenler Gününün siyasete alet edilmesine tepki gösterdi.  Alkan, “Mustafa Kemal Atatürk’e başöğretmenliğin verildiği 24 Kasım Öğretmeler Gününün AKP Odunpazarı İlçe Başkanlığı ve Teşkilatı tarafından siyasete alet edilmesi suçtur, siyasal iktidarın işyeri barışını bozan güç gösterisidir. AKP yöneticileri dün okulları gezerek öğretmenlere pasta dağıttı, okul müdürleri ve öğretmenlerle fotoğraf çektirdi. Devlet Memurları Kanununda memurların siyasi parti propagandası yapması memuriyetten çıkarma cezası gerektirmesine rağmen, okul müdürlerinin AKP yöneticilerini okula kabul etmesi ve beraber pasta yiyip fotoğraf çektirmeleri öğretmeler gününü siyasete alet etmektir. Söz konusu olaya ilişkin İlçe ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü sessizliğini bozmalı var başta bu şova izin veren müdürler başta olmak üzere sorumlular hakkında derhal soruşturma başlatmalıdır” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.