ADNAN KARAMANLI’DAN CEZA AÇIKLAMASI

S.S. Eskişehir Essan Küçük Sanayi Yapı Kooperatifinin 75. yıl mahallesinde çalışmalarını sürdürdüğü bin işyerli sanayi sitesinin ruhsatsız olduğu ortaya çıktı. Odunpazarı Belediyesi kooperatife 1 milyon 650 bin lira para ceza kesti. Başkan Karamanlı’dan cezaya ilişkin açıklama geldi.

ADNAN KARAMANLI’DAN CEZA AÇIKLAMASI
14 Mayıs 2019 Salı 16:50

Başkanlığını Adnan Karamanlı’nın yaptığı 2014 yılında kurulan S.S. Eskişehir Essan Küçük Sanayi Yapı Kooperatifinin 75. yıl mahallesinde çalışmalarını sürdürdüğü bin işyerli sanayi sitesinin ruhsatsız olduğu ortaya çıktı. Odunpazarı Belediyesi kooperatife 1 milyon 650 bin lira para ceza kesti. Başkan Karamanlı’dan cezaya ilişkin açıklama geldi.

İşte o açıklama:

“2014 yılında Küçük sanayici esnafımızın iş yeri ihtiyacını karşılamak üzere toplam 1072 adet iş yerinden oluşan Essan Küçük Sanayi sitesi kooperatifi 1/25 binlik planlarda küçük sanayi sitesi olarak ayrılan alanda kurulmuştur. Arazinin tamamı kooperatif tarafından satın alınmış 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı A grubu şehir plancısına bedeli kooperatifimizce karşılanarak yaptırılmıştır. Plan için gerekli Tüm kurum Görüşleri alınarak, büyükşehir belediyesi meclis kamu yararı kararı ile alınmıştır. İçişleri Bakanlığı, Tarım Bakanlığı ve T.C. Başbakanlığı onayları alınmıştır. Hali hazır haritalar yapılarak büyükşehir belediyesine onay için sunulmuştur. Başvuru süresi itibari ile haklı sebep göstermeksizin yasal süreci gecen planlarımızı büyükşehir belediyesi onaylamamıştır. Kooperatifimizin resmi işleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığına geçmiştir. Bundan sonraki kooperatifimizin resmi işlemlerimiz Çevre ve Şehircilik Bakanlığına tarafından yürütülecektir. Bu işlemler devam ederken kooperatifimizin alt yapı ve hafriyat ruhsatı olduğundan dolayı arazi düzeltme ve prefabrik imalatı devam etmektedir. Sadece yapı izin belgesi olamadığı için montajları yapılmamaktadır. Odunpazarı Belediyesi kooperatifimizin yapı izin belgesi olmadığından dolayı kooperatimize yaklaşık 3 ay önce bir milyon altı yüz bin TL usulsüz bir ceza kesmiştir. Kooperatif olarakta mahkemeye başvurarak yürütmeyi durdurduk. Söz konusu ceza şu an durdurulmuş olup iş mahkemededir. Normal şartlarda kooperatifimizin cezası kırk üç bin  TL civarındadır. Hak, Hukuk, Adalet söylemlerini dilinden düşürmeyen Odunpazarı belediyesi Küçük esnafın üzerinde kamunun da gücünü kullanarak haksızlık, hukuksuzluk ve adaletsizlik yapmaktadır. Afaki cezalara ve engellemelere karşı, konu bakanlığa taşınmıştır. Kısa sürede sonuç alacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz.”


Etiketler; #ADNAN KARAMANLI
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.