Adar: Burayı, "ben sizin gitmenizi istiyorum" diyenlere bırakacak yapıda değiliz

CHP İl Başkanı Abdulkadir Adar son zamları eleştirirken ülkenin yönetilmediğini, savrulduğunu belirtti. Adar, kayyım tartışmaları ile ilgili olarak ise “Burayı, "ben sizin gitmenizi istiyorum" diyenlere bırakacak yapıda değiliz.” diye konuştu.

Adar: Burayı, "ben sizin gitmenizi istiyorum" diyenlere bırakacak yapıda değiliz
03 Ekim 2019 Perşembe 12:03

Basın mensuplarının karşısına geçen Adar, ilk olarak ülke ekonomisi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Adar, Türkiye’nin yöneltilemediğini savrulduğunu belirterek şunları söyledi:  “Nereden rüzgar eserse sizi alıp farklı bir noktaya götürüyor. İki gün önce maliyeden sorumlu bakan ekonomik süreçle ilgili yeni program açıkladı. Fakat ertesi gün elektriğe yüzde 14.9 zam geldi. Bu 2019 yılı içerisinde elektriğe gelen 5. zam. Tarım kesiminde elektriğe gelen zamların oranı %80’i geçti. Bunu somut örnekleri ile faturaları ile sizlere vermiştim. Tarım Türkiye’de son derece büyük bir sıkıntı içerisinde. Tarım üretimi ülkeyi yönetenler tarafından sürekli baltalanıyor. Bugün için Türk çiftçisi elektrik fiyatlarından dolayı son derece mağdur. Elektrik fiyatları artınca çiftçimiz büyük sıkıntı yaşıyor. Çiftçimiz eskiden 10 bin lira fatura öderken, şimdi 20-22 bin lira fatura ödemek zorunda kaldım. Tam hasat dönemlerinde hangi ürünün haşatı başlayacaksa o üründen binlerce tonluk dışarıdan ürün geliyor. Ne yazık ki, o ürünün hasat döneminde fiyatlar iniyor. Bu konuda ben Türkiye’deki tüm insanları duyarlı olmaya davet ediyorum.   Eğer ülkede vatandaş ucuz tarım ürünü üretemiyorsa, bunun sorumlusu devleti yönetenlerdir.Geçen yıl soğan fiyatları çok yüksek fiyatlara ulaştı. Hatırlayınız o dönemi soğan fiyatları yükseltilmeye başlayınca yetkililer tarafından soğan mafyasından söz edildi. Bu mafya tekrar görevini yapsın. Soğan, tarlada 50 kuruş, pazarda 2 lira demek ki pazarlama kanallarında bir çarpıklık var. Bu konuyla ilgili devleti yönetenlerin tedbir almak zorunluluğu var olduğunu düşünüyorum. Yağmur gibi zamlar geliyor elektriğe gelen zamlar %60’ı buldu, doğalgaza 50’yi buldu. Akaryakıta gelen zamlar her şeye yansıyor. 2 gün önce maliye bakanı Türkiye’de enflasyonun %13 olduğunu ifade etti. Pazara gittiğiniz zaman her şeyin fiyatı neredeyse ikiye katlamış. Bunu anlamakta ben zorluk çekiyorum. Bizi ekonomik olarak çocuğumuza çoluğumuza mahcup eden bir tablonun içerisindeyiz.”

Muhatap genel merkezdir

Kayyım süreci ile ilgili olarak da açıklamalarda bulunan Adar, “Kayyım süreci başladı. Çünkü yerel mahkeme bir karar verdi. Kararda istinaf yolu açık olmak üzere denildi. Genel merkezimiz temyize gitti. Karar kesinleşmeden bunun uygulanması mümkün değil. Bu işin muhatabı genel merkezdir. Genel merkezde gerekeni yapıyor. Olağanüstü kongre olmayacak gibi görünüyor. Çünkü olağan kongre takvimi açıklandı. Eğer Temyiz mahkemesi çok daha erken sonuçlandırırsa o zaman bir kere daha oturulur, düşünülür, gereği yapılır. Burayı ben sizin gitmenizi istiyorum diyenlere bırakacak yapıda değiliz.” diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.