11 AYDIR EV SAHİBİ OLMAYI BEKLİYORLARDI

Eskişehir’e yapılacak olan TOKİ konutları için başvuruları başladı. Bugüne kadar yaklaşık 15 bin kişi başvuru yaparken, emekliler 24 Haziran seçimleri öncesi kendilerine verilen sözlerin tutulmasına tepki çekti.    

 11 AYDIR EV SAHİBİ OLMAYI BEKLİYORLARDI
14 Mart 2019 Perşembe 10:54

Eskişehir’e yapılacak olan TOKİ konutları için başvuruları başladı. Bugüne kadar yaklaşık 15 bin kişi başvuru yaparken, emekliler 24 Haziran seçimleri öncesi kendilerine verilen sözlerin tutulmasına tepki çekti.  Sorunu köşesine taşıyan İstikbal Gazetesi Yazıişleri Müdürü Murat Taşkın, 24 Haziran seçimleri öncesi emeklilere TOKİ tarafından ucuz konut sözü verildiği bu vaatlerin, daha gerçekleşmeden  şimdi aynı vaatin bir daha ortaya çıkmasına tepki gösterdiklerini aktardı.

İşte o yazı:

Geçtiğimiz günlerde Eskişehir’e gelen Çevre Bakanı Kurum “Eskişehir’e TOKİ eliyle 1000 konut yapacağız. Vatandaşlarımız kira öder gibi ev sahibi olacaklar” dedi. Hemen ardından halk Bankasında kayıtlar alınmaya başlandı. 2-3 gün içinde 10 bini aştı ucuz ev sahibi olmak isteyenlerin başvuruları. Söz konusu başvurular halen devam ediyor…

Bu sırada… İki gündür telefonlarımız susmuyor. Arayanların neredeyse tamamı emekliler.

Diyorlar ki: “24 Haziran seçimleri öncesinde emeklilere TOKİ tarafından ucuz konut yapılacağı sözü verilmişti. Bunun üzerine Emekliler derneğinde başvurular alınmaya başlandı. Gidip başvuruda bulunduk. Dernek başkanı başvuru sayısının 15 bini geçtiğini söyledi. O günden bu yana hala kuraların çekileceğini, vaat edilen evlerin yapılacağını bekledik. Hala da bekliyoruz. Bize verilen vaat daha gerçekleşmeden şimdi aynı vaat bir daha ortaya çıktı. Bu nasıl iş?”

Bu bizim cevaplayabileceğimiz bir cevap olmadığı için arayanlara da yanıt veremiyoruz.

-“siz en iyi bilgiyi ya Emekliler derneğinden ya da iktidar partisinin Milletvekili ya da yöneticilerinden alabilirsiniz” diyoruz.

Aslına bakarsanız cevabı biz de merak ediyoruz…

Gerçekten ya emeklilerin konut başvurularını alan Emekliler Derneği yetkilileri, ya da iktidarın bir yetkilisi çıkıp “Emekliler için yapılacak konutlara ne olduğunu” açıklasa da, biz de öğrenmiş olsak…

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.