Zeydan: Türkiye tarıma muhtaç, asla vazgeçmemeli

Ulusal Hububat Konseyi 8’inci Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı’nda konuşan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Eskişehir Ticaret Borsası Başkanı Ömer Zeydan, tarım sektörünün dünyanın en stratejik sektörü olduğunu belirterek, Türkiye’nin tarıma muhtaç olduğunu, bu yüzden de tarımdan asla vazgeçilmemesi gerektiğini ifade etti.

Zeydan: Türkiye tarıma muhtaç, asla vazgeçmemeli
18 Aralık 2018 Salı 14:05

-Türk tarımı dünya devlerine teslim edilemez-

Türk tarımının, dünyanın en büyük tarımsal üretim ve ticaret şirketleri ile Avrupa Birliği dayatmalarına teslim edilmemesi gerektiğini vurgulayan Eskişehir Ticaret Borsası Başkanı Zeydan, “Akaryakıt, gübre, ilaç da yaşanan artış ve bunların buğday fiyatlarına yansımaması nedeniyle buğday üretiminden çiftçi kısmen de olsa vazgeçiyor. Buğdayda, dünya fiyatlarına bakıldığında fiyat olarak aynı olduğu görülebilir ancak ne olursa olsun stratejik ürün buğday devlet tarafından desteklenmeli. Diğer taraftan kaliteli buğday ithal etmek durumunda kalıyoruz. Dolayısıyla bizim buğday üretiminde verimliliğe ve kaliteye çok dikkatli ve istekli bir şekilde yönelmemiz gerekiyor” dedi.

-Daha fazlasını yapabilecek potansiyelimiz var-

Zeydan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Türkiye, Avrupa ve Dünya’da tarım alanında parlayan bir ülke ama çok daha fazlasını yapabilme potansiyelimiz var.  Bu noktada çalışmaların ivedilikle yapılması gerekiyor. Toprak Mahsulleri Ofisi, Ticaret Borsaları, lisanslı depolar, tarım ürünleri piyasasını düzenleyici diğer kurumlar tarımsal üretimin devamlılığını sağlayacak şekilde daha aktif hale getirilmelidir. İthalatı azaltmayı üretimi çoğaltmayı hedefleyen, sürdürülebilir, planlı, milli ve en az 15-20 yıllık ulusal tarım ve hayvancılık politikaları oluşturmalıyız ve bu politikaları sıkı sıkı uygulamalıyız.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.