YIL SONUNA KADAR 4 BİN KİŞİ İŞ BULACAK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müşavir Yardımcısı Kürşad Arat, "Eskişehir'de 6 bin 500 ve 6 bin 600'e yakın bir ek istihdamın sağlandığı görmekteyiz. Yıl sonuna kadar hedefimiz 10 bin sayısına ulaşmaktır"dedi.

YIL SONUNA KADAR 4 BİN KİŞİ İŞ BULACAK
07 Nisan 2017 Cuma 15:57

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müşavir Yardımcısı Kürşad Arat ve beraberindeki heyet, uygulamaya konulan "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Programı kapsamında Eskişehir'de çeşitli ziyaretlerde bulundular.Giyim ve gıda fabrikalarını gezen Müşavir Yardımcısı Kürşad Arat'a, SGK Başkan Yardımcısı Mühiddin Şahin, SGK Eskişehir İl Müdürü İbrahim Kısa, Çalışma ve İş Kurumu Eskişehir İl Müdürü Hasan Yoldaş da eşlik etti. İlk olarak Ankara yolu üzerinde bulunan bir giyim fabrikasını gezen heyet, işçilerle bir araya geldi. Üretim hakkında bilgiler alan heyet, ardından gıda fabrikasına geçti. Burada üretimin tüm aşamalarını inceleyen ve bilgiler alan heyet, Eskişehir'deki temaslarına devam ediyor.Gıda fabrikasında ziyaret ile ilgili açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müşavir Yardımcısı Kürşad Arat, istihdam teşviklerini yerinde görmek istediklerini söyledi. Eskişehir'deki son durum hakkında da bilgiler veren Arat, "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik kapsamında bugün Eskişehir'deyiz. Zaten önceden de Eskişehir programını yapmıştık. Ama tekrar bir ziyaret programı yapıyoruz. Bildiğiniz üzere 6 Ocak 2017 tarihinde istihdam hayatında bir Milli Seferberlik başlattık. Bu çerçevede de, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak bazı teşvikleri vermeye başladık. Bugün Eskişehir'de, bu teşviklerdeki gelişmelerin ne olduğu konusundaki gelişmeleri iş yeri ziyaretleri ile değerlendiriyoruz. Bu çerçevede de gıda fabrikasını ziyaret ediyoruz. Ben bir kısmına katılamadım ama bundan önce de arkadaşlarımız giyim fabrikasında bir ziyarette bulundular. Amacımız, son dönemlerde işsizlik oranlarında artışlar çerçevesinde bu verilen teşviklerle istihdam piyasasındaki hareketlenmeyi tekrar sağlamak. Esasen ekonomik göstergeler hem 3. çeyrekten sonra 4. çeyrekte 2016'da büyümenin başlamasıyla, hem de iş veren giriş-çıkış beyannamelerine baktığımızda, bu geri dönüşüm bize olumlu sinyaller vermekte. Ama işsizlik oranları bildiğiniz üzere biraz gecikmeli olarak yayınlanmakta olduğu için işsizlik oranlarındaki gelişmeleri önümüzdeki aylarda göreceğiz. Ama İŞKUR ve SGK'daki arkadaşlardan aldığımız bilgilere göre, Eskişehir'de verilen taahhütler çerçevesinde istihdam alanında bir hareketlenme oluyor. 6 bin 500 ve 6 bin 600'e yakın bir ek istihdamın sağlandığı görmekteyiz. Bunun 10 binler seviyesini ki, öngörülen rakamlar bu seviyedeydi. Yıl sonu itibariyle aşmasını bekliyoruz" dedi.
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.