YHT ÜRETİMİNDE TÜLOMSAŞ SÖZ SAHİBİ OLACAK

TÜLOMSAŞ Genel Müdürü Hayri Avcı, gelecekte Yüksek Hızlı Tren üretiminde TÜLOMSAŞ'ın söz sahibi olacağını kaydetti.

YHT ÜRETİMİNDE TÜLOMSAŞ SÖZ SAHİBİ OLACAK
11 Haziran 2017 Pazar 11:02

Türkiye'de Raylı Sistemler Sektörü ve 2020 Vizyonu, Eskişehir ve Bölge hedeflerinin tanıtımının yapıldığı toplantı, Tülomsaş'da gerçekleştirildi.

Türkiye'nin raylı sistemler geleceğinin ele alındığı toplantıya; Vali Azmi Çelik, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Eskişehir Osmangazi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, Tülomsaş Genel Müdürü Hayri Avcı, Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Savaş Özaydemir, Raylı Sistemler Kümelenmesi Başkanı Kenan Işık ve sanayiciler katıldı.


Anadolu Üniversitesinin sektöre verdiği destekleri hatırlatan AÜ. Rektörü Gündoğan, toplatıda yaptığı konuşmada, URAYSİM projesinden bahsetti.

ESOGÜ Rektörü Gönen ise, sektörün ihtiyacı olan nitelikli insan kaynağı ve ARGE çalışmaları için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Raylı Sistemler sektöründeki gelişmeler hakkında bilgiler veren Raylı Sistemler Kümelenmesi Kenan Başkanı Işık da hızla gelişen sektör için, Eskişehir'in geçmişinden gelen ve son yıllarda haklı kazandığı kabiliyetler ve tecrübeler ile pazardan pay alabileceğini belirtti.

TÜLOMSAŞ'ın yaptığı çalışmaları anlatan  Genel Müdürü Hayri Avcı da, kurumun yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Avcı, gelecekte Yüksek Hızlı Tren üretiminde TÜLOMSAŞ'ın söz sahibi olacağını kaydetti.

Raylı Sistemler Kümelenmesi tarafından düzenlenen toplantı, konuşmaların ardından, konu hakkında sunumlarla devam etti. 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.