YHT ESKİŞEHİR’DE ÜRETİLMELİ

Demiryol İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Ramazan Uysal düzenlediği basın toplantısında URAYSİM ve YHT üretimi konularına değindi. 

YHT ESKİŞEHİR’DE ÜRETİLMELİ
11 Temmuz 2019 Perşembe 11:37

Demiryol İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Ramazan Uysal düzenlediği basın toplantısında URAYSİM ve YHT üretimi konularına değindi. 
Türkiye ve Eskişehir açısından büyük önem taşıyan Ulusal Raylı Sistemler Araştırma ve Test Merkezi Projesi (URAYSİM) hakkında konuşan Demiryol İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı  Uysal, “Anadolu Üniversitesi ve  TÜLOMSAŞ ortaklığında Alpu’da yapımı devam eden URAYSİM  Avrasya’da tek olan merkez olacak. Hızlı üretim üretimine büyük katkı sağlayacak ve dışa bağımlılığı azaltarak  yeni ulusal gelirler yaratacak. Çok önemsediğimiz proje. Vagonlarımızın testlerini Avrupa’da yaptırmak zorunda kalıyoruz.  Bursa Sanayi Odası bu projeyi, test merkezini istedi. Önümüzdeki bir buçuk yıl içerisinde devreye girecek” dedi. 


Milli Hızlı Yüksek Tren üretimi hakkında ise Uysal, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan iken Sayın Binali Yıldırım ve 2018 yılında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Cahit Turan Milli Hızlı Yüksek Tren’in TÜLOMSAŞ’ta üretileceğinin sözünü vermişti. Biz bu sözün tutulmasını istiyoruz. Biz burada her türlü testi ve imalatı yapıyoruz. Altyapı Adapazarı’nda yok. Tartışılmaz tek fabrika TÜLOMSAŞ’tır. Eskişehir’in milli davası, onur davasıdır Milli Yüksek Hızlı Tren.  Adapazarı bunu almak istiyor. Konya, Ankara, Afyon Dinar girişim içinde. Bursa Sanayi Odası öncelik yapıyor.  Dayanışma içerisinde olarak bunu sahiplenmeliyiz”diye konuştu. 
Uysal ayrıca TÜLOMSAŞ’ın ürettiği trenler ve motorlar hakkında bilgi verdi. 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.