Yeni patronlara ihtiyaç var

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’nin sertifika töreninde konuşan ETO Başkanı Metin Güler, dünya markaları yaratabilmek ve küresel firmalarla rekabet edebilmek için AR-GE ve inovasyon odaklı girişimcilere ihtiyaç olduğunu söyledi.

Yeni patronlara ihtiyaç var
27 Mayıs 2017 Cumartesi 16:35

ETO ve KOSGEB tarafından düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri’nin 49 ve 50. dönemini başarıyla tamamlayan girişimciler için sertifika töreni düzenlendi. ETO Meclis Salonu’nda düzenlenen törene ETO Başkanı Metin Güler, KOSGEB Eskişehir Müdürü Seraceddin Özcan, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Hasan Bakır ve sertifika almaya hak kazanan girişimciler katıldı. Törende konuşan Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, Türkiye’nin son yıllarda girişimcilikte çok önemli mesafeler kat ettiğini belirterek, artık bu başarının üzerine ekleme vaktinin geldiğini söyledi. Dünyada ticaret ve sanayinin bambaşka bir yöne gittiğini belirten Güler, firmaların öne çıkabilmek için AR-GE ve inovasyon yatırımlarını artırdığını dile getirdi. Türkiye’deki firmaların da icat edebilme yönleriyle öne çıkması gerektiğini kaydeden Güler, dünyada yeni Türk markaları yaratabilmek ve küresel piyasada rekabet edebilmek için özellikle yenilenebilir enerji, teknoloji, bilişim ve elektronik alanında yeni girişimcilere ihtiyaç olduğunu vurguladı. 
ETO girişimcilikte taşın altına elini koyan kurumlardan
KOSGEB Eskişehir İl Müdürü Seraceddin Özcan ise, ülkemizin yeni patronlara ve yeni istihdam alanlarına gerek duyduğuna dikkat çekerek, bunun için de değerli iş fikirlerinin hayata geçmesi gerektiğini dile getirdi. KOSGEB’in yeni girişimcileri desteklemek için yoğun çaba sarf ettiğini kaydeden Özcan, Eskişehir Ticaret Odası’nın Eskişehir’de taşın altına elini koyan kurumların başında geldiğini ve yeni girişimcileri ortaya çıkarmak için gayret gösterdiğini dile getirdi. Konuşmaların ardından sertifika almaya hak kazanan girişimcilere

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.