YALITIM TEDBİRLERİ FATURA KABUSUNDAN UYANDIRIYOR

Havaların soğumaya başlaması ile birlikte yavaş yavaş ısınma derdi gündeme gelirken, basit, ancak önemli olan enerji tedbirleri kış aylarında rahat ettiriyor.

YALITIM TEDBİRLERİ FATURA KABUSUNDAN UYANDIRIYOR
27 Eylül 2017 Çarşamba 11:10

Bina ve dairelerde yapılacak yalıtım sistemleri ile soğuk aylarda fatura kabusundan uyanmak mümkün.
Serin havaların kendini hissettirmeye başladığı son günlerde binalarda alınması gereken yalıtım tedbirleri adeta hayat kurtarıyor. Binalarda alınacak basit ama önemli yalıtım tedbirleri sayesinde enerji ve doğalgaz faturalarında önemli ölçüde düşüş meydana geliyor. Yapılacak ısı yalıtımları ile yüzde 40 ile 70’a varan ısı tasarrufunun yanında yüksek meblağlarda gelebilecek fatura kabusundan uyanmak da mümkün hale geliyor.

“Kışı ağır geçen yerlerde, yüzde 40 ile 70 arası ısı kaybını önler”
Isı yalıtımının önemi hakkında konuşan, Dış Cephe Ustası Aydın Peker, soğukların bastırmadan yalıtımsız evlerde alınacak önlemlerle ciddi bir tasarruf sağlanacağını ifade ederek, “Straforun önemi binalarda özellikle kışı ağır geçen yerlerde, yüzde 40 ile 70 arası ısı kaybını önler. Bu da sizin yakıtınız doğalgaz ya da kömürse ondan tasarruf etmenizi sağlar. Şimdi Eskişehir’de kış ayları çok sert geçtiği için binalarda genellikle 7’lik yalıtım tercih edilir, iş yerlerinde de bu böyledir. Yani strafor oldukça faydalı bir ısı izolasyonu sağlar. Bu yalıtımı sonradan yapmak da mümkün, inşaat halindeyken yapmakla sonradan yaptırmak arasında pek bir fark yok. Sonuçta inşaatın kabası bittikten sonra da yine kabası yapılır üzerine strafor çekilir. Uygun yapıştırıcılarla yapıştırılır, dübellenir. Üzerine dekoratif sıvası ve boyası yapılır. Önemli olan strafor yapıldığında herhangi bir yerinde boşluk bırakmamaktır. Yani altından su veya hava almaması gerekiyor. Böyle durumlarda daha iyi bir ısı izolasyonu sağlıyor” ifadelerini kullandı.

“Kışın ısının dışarıya çıkmasını önler, yaz aylarında da dairenin serin kalmasını sağlar”
Ayrıca Peker, yapılacak yalıtımların hem ülke hem de hane ekonomisine katkı sağlayacağını da ekleyerek, “Bunun dışında kışın ısının dışarıya çıkmasını önler, yaz aylarında da dairenin serin kalmasını sağlar. Bu tür avantajları da var. Vatandaşların kış ayları başlamadan izolasyonlarını yapmalarını tavsiye ederim. Çocuklu aileler daha fazla yakıt yaktığı için yalıtım sistemini yaptırması gerekiyor. Çünkü biz kendi oturduğumuz evlerimizde de bu ısı izolasyonlarını kullanıyoruz. Tasarruf açısından da çok faydasını gördüm. Yani eğer ekonomisini düşünen insanlar varsa mutlaka bu işlemi yaptırsınlar. Bu hem ülkenin ekonomisine hem de insanların ekonomisine katkı sağlar” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.