Üniversite şehri Eskişehir'de kiralık daire bulmak için öneriler

Oysaki Eskişehir, sadece Odunpazarı'ndan ibaret değil. Hanlar, hamamlar, çok özel bir şehir içi çayı ve Venedik usulü kent yapısı...

Üniversite şehri Eskişehir'de kiralık daire bulmak için öneriler
14 Ağustos 2018 Salı 01:11

İç Anadolu Bölgesi'nin sempatik kentlerinden biri olan Eskişehir, öğrenci kenti olarak biliniyor. Oysa, kentin yapısını oluşturan muhacirler, şehrin bu denli modern görüşlü olmasını sağlayan temel faktörler arasında yer alıyor. Göçmenlerin yoğun olduğu kentte, üniversite nüfusunun da yoğun olması hem aydın hem dinamik bir yapı katıyor. Peki şehre yerleşmek isteyenler için Eskişehir kiralık ev fiyatları ne oranda sunuluyor? Yatırıma değer menkuller barındırıyor mu?

Eskişehir Kiralık Daire Seçenekleri

Emlak verilerine göre Eskişehir'de son bir yıllık kiralık daire değerlendirmesi, kentin en ucuz bölgesinin Odunpazarı semti olduğunu gösteriyor. En çok fiyat artışı yine Odunpazarı bölgesinde olurken, şehrin diğer bölgelerine oranla daha ekonomik fiyatlarla, kiralık daire seçenekleri sunuyor.

Eskisehir kiralık daire seçeneklerinde en pahalı semt ise Tepebaşı olarak belirleniyor. Son yılların en çok değer kazanan semti Tepebaşı, yeni konut projelerinin yapılması ile gayrimenkulde değer artışı yaşayan bölgeler arasında yer alıyor.

Rezidanslar, garajlı, asansörlü yüksek yapılar, öğrenciler için alternatif sunan 2+1, 1+1 veya 3+1 daire seçenekleri bulunuyor. Üstelik sosyal tesisleri olan, havuzları olan lüks apartman yapıları, Tepebaşı semtinin emlak değerlerini artıran faktörler arasında yer alıyor. Kent merkezine yakın konumda bulunması da semte değer katıyor.

Öğrencilere Kiralık Daire Önerileri

Eskişehir'de öğrenci olanlar veya 2018- 2019 öğretim yılında Eskişehir'e yerleşecek olan öğrenciler için kiralık daire seçeneklerinde geniş kapsam sunuluyor. Kentin belirli bölgelerinde özellikle öğrenciler için yapılan stüdyo daireler bulunuyor. Apartman dairesi veya rezidans seçenekleri ile eskisehir kiralık daire alternatiflerini değerlendirebilirsiniz.

Her bütçeye göre farklı seçenekler, oda sayıları ve yapı özelliklerine göre farklı konut türleri bulunuyor. Ev arkadaşı veya tek yaşamak isteyen öğrenciler için şehir merkezinde ve üniversitelere yakın konumlarda daireler bulunuyor. Kampüse yakın konumda bulunan daireleri tercih etmek ulaşım açısından hem konfor hem de ekonomik kazanç katar. Zamandan, paradan tasarruf etmeyi, ekstra vakit ve para kazanmanızı sağlar. Üstelik kolay ulaşmak ve erişebilmek, daha rahat olmanızı sağlar.

Eskişehir'de Kiralık Daire Fiyatları

Eskisehir kiralık daire fiyatları, konutların bulunduğu semtlere göre farklılık gösteriyor. Eskişehir merkezde Tepebaşı semtinde 300 TL'den başlayan kiralık daire seçenekleri bulunuyor. Odunpazarı, Çamlıca ve Şirintepe gibi semtlerde aynı fiyatlarla 50 m2 ile 100 m2 arasında farklı konut seçenekleri bulunuyor.

Eskişehir'de kiralık dairelerde en yüksek fiyatlar ise 2.500 TL civarında lüks villa seçenekleriyle sunuluyor. Özellikle Hisar bölgesinde dubleks yapılar ve villalar bulmak mümkündür. Kiralık apartman dairesi ve konut seçenekleri ise en yüksek 1.650 TL civarında seyrediyor. 1000 TL ile 1.500 TL arasında 3+1, 4+1 daire seçenekleri bulunuyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.