Türkiye dünya çapındaki bir emeklilik araştırmasında en kötü notu alan üçüncü ülke oldu

Sözcü’den Mehtap Özcan Ertürk’ün haberine göre Avustralyalı insan kaynakları ve yönetim danışmanlığı firması Melbourne Mercer’in hazırladığı ‘Küresel Emeklilik Endeksi’ne bu yıl Türkiye de dahil oldu. Araştırma, dünya nüfusunun yüzde 67’sini temsil eden 37 ülkenin emeklilik ve sosyal yardım sistemlerini karşılaştırıyor.

Türkiye dünya çapındaki bir emeklilik araştırmasında en kötü notu alan üçüncü ülke oldu
30 Ekim 2019 Çarşamba 10:42

Endekste her ülke için sıfır ile 100 arasında değer belirleniyor. Endekste Hollanda 81’le birinci, Danimarka 80.3’le ikinci sırada yer aldı. Bu ülkeleri Avustralya (75.3), Finlandiya (73.6) ve İsveç (72.3) takip etti.Listenin sonunda 39.4’le Tayland yer aldı. Sondan ikinci sırada 39.5’le Arjantin bulunurken, Türkiye ise 42.2’yle sondan üçüncü oldu. Türkiye’nin hemen üstünde Filipinler (43.7) ve Meksika (45.3) yer aldı. 37 ülkenin ortalaması ise 59.3 oldu. Raporda, Türkiye için ‘en yoksul bireylere verilen en düşük emeklilik maaşının arttırılması’ yönünde tavsiye verildi. Endekste ülkeler değerlenemelere göre A, B+, B, C+, C, D ve E gibi gruplara ayrılırken, Türkiye D grubuna girdi. E grubunda hiçbir ülke yer almadı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.