TURİZM HAREKETLENDİ

Turizm acenteciliği işletmecisi Ercan Akmeşe, erken rezervasyon dönemi ve 2017 yılı turizmi hakkında bu yılın beklentinin üzerinde bir yoğunluk olduğunu söyledi.

TURİZM HAREKETLENDİ
14 Şubat 2017 Salı 12:37

Erken rezervasyonun Kasım 2016 da başladığını söyleyen Akmeşe, ülkenin gündemi ve siyasi şartları nedeni ile Türkiye'de rezervasyonların biraz geç başladığını, Şubat ayı ile birlikte iyi bir ivme kazandığını ifade etti. Rusya ile politikaların iyileşmesi nedeni ve Arap bölgelerden gelecek olan turistlerin yoğunluğu nedeni ile otellerde doluluk oranı yüksek olacağını belirten Akmeşe otellerde geçen yıla oranla fiyatların daha yüksek olacağını, tatilcilerin bunun bilincinde olarak yaptıkları rezervasyonlar ile ciddi bir kazanım içinde olduklarını belirtti. Akmeşe; ''Geçen yıl siyasi kargaşalar ve Rusya ile ilgili sorunlar nedeniyle turizm sektörü sıkıntı içine girmişti. Otellerde ciddi bir boşluk olmuştu bu da Türkiye'deki vatandaşlara yaramıştı. 2016 yılında sadece Kurban Bayramında otellerde yüzde yüz doluluk oranı yakalanmıştı. Gittiğimiz yurt içi ve yurt dışı fuarlarda ivmenin bu yıl daha yukarıda olduğunu görüyoruz. Tatilcilerin Şubat ayı bitimine kadar rezervasyonlarını yaptırmalarını tavsiye ediyorum''dedi.
 
 
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.