TÜCCARA, SANAYİCİYE VE İHRACATÇIYA TAM DESTEK

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Bölgesel İstişare Toplantısı’nda Eskişehir’deki tüccar ve sanayicinin talep ve beklentilerini dinledi.

TÜCCARA, SANAYİCİYE VE İHRACATÇIYA TAM DESTEK
16 Mart 2019 Cumartesi 17:50


Ticaret Bakanlığı, ETO, ESO, ETB’nin işbirliği ile Bölgesel İstişare Toplantısı düzenledi. 16 Mart Cumartesi günü düzenlenen toplantıya Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Eskişehir Ticaret Borsası Başkanı Ömer Zeydan, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş ve çok sayıda iş insanı katıldı. 

Tüccara, sanayiciye, ihracatçıya tam destek
Toplantıda konuşan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, bakanlık olarak ticaretin gelişmesi için yoğun çaba sarf ettiklerini belirterek, 21 ilde 35 ihracat destek ofisini hizmete sunduklarını dile getirdi. Türk Eximbank kaynaklarını tabana yaymak için çalıştıklarını belirten Pekcan, bu kapsamda 15 ilde irtibat ofisi ve 8 ilde şube açtıklarını kaydetti. Türk firmalarının yeni pazarlara girebilmesi için 35 ülkede Türk Ticaret Merkezi açıldığına dikkat çeken Pekcan, ihracatı geliştirmek için KOBİ’lere, kadın ve genç girişimcilere yönelik çalışmalar yürütüldüğünü ifade etti. Bu kapsamda bakanlık bünyesinde Kadın ve Genç Girişimcilik Dairesi kurduklarını belirten Pekcan, ihracatçıya yönelik destek veren Türk Eximbank kredilerinin toplam tutarını 2019 yılında 48,4 milyar Dolar’a çıkardıklarını ifade etti.

Başkan Güler üyeleri için kredi talebinde bulundu 
Toplantıda konuşan ETO Başkanı Metin Güler, istişare toplantısının Eskişehir ekonomisin sorunlarının çözümü için bir fırsat olarak gördüğünü, toplantı sayesinde ekonomiye yön veren, üreten, istihdam sağlayan firmaların sorunlarını bizzat ticaret bakanlığına iletebilme  imkanı bulduğunu dile getirdi. Ekonomideki dalgalanmadan etkilenen tüccar ve sanayici için kredi imkanı yaratmanın önemine değinen Güler, Esnaf Odaları ve Kredi Kefaleti Kooperatifi’nin verdiği desteklerin TOBB bünyesindeki odalar tarafından da verilebilmesi için düzenleme yapılması gerektiğine dikkat çekti. Hizmet sektörünün ekonomide önemli bir payı bulunduğuna dikkat çeken Güler, yemek çeklerindeki komisyon oranının düşürülmesi için sorumluluk üstlenen bakanlık yetkililerine teşekkür etti. Bankaların bu dönemde mali tablosu iyi olmayan firmalara kredi vermekte çekimser davrandığını belirten Güler, bankaların daha fazla sorumluluk alması gerektiğini söyledi. İstihdam Seferberliği’nin ülke ekonomisi için önemine değinen ve iş camiası olarak desteklediklerini belirten Güler, seferberlik kapsamında verilen destek ve teşviklerin sigorta primi borcu olmasına bakılmasızın tüm işverenlere verilmesinin istihdama olumlu yansıyacağını dile getirdi. Konuşmaların ardından Eskişehir’deki iş insanları Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’a sorun ve taleplerini ilettiler. 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.