TEKGÖZ: “BİZ ÜYELERİMİZİN PARALARINI HELAL EDECEĞİ PROJELER İLE YOLA ÇIKTIK”

Nisan’da seçime gidecek Eskişehir Ticaret Odası’nda başkanlık yarışı hızlandı. Eskişehir Ticaret Odası Başkan Adayı Erdoğan Tekgöz, Kanal 26’da Muharrem Esen’in sorularını yanıtladı. Tekgöz, mevcut yönetimi iş körlüğü ile eleştirerek “Biz üyelerimizin paralarını, helal edeceği projeler ile yola çıktık” dedi.

TEKGÖZ: “BİZ ÜYELERİMİZİN PARALARINI HELAL EDECEĞİ PROJELER İLE YOLA ÇIKTIK”
12 Ocak 2018 Cuma 15:32

Tekgöz, mevcut yönetimde bir metal yorgunluğu, bir iş körlüğü oluştuğunu belirterek, bunun kati suretle değişmesi gerektiğine inandığını ve bu nedenle ETO başkanlığına aday olduğunu söyledi. Oda’nın şimdiye kadar sadece aidat toplayan bir kurum olarak anıldığını belirten Tekgöz, “Biz sadece alan bir kurum değil, veren bir kurum olmak için yola çıktık” dedi.

“DİKİLİ BİR AĞAÇ YOKTU” SÖZLERİNE YANIT

Tekgöz, mevcut Başkan Metin Güler’in ‘124 yıllık Oda tarihinde, Oda’mızın tek bir dikili ağacı yoktu’ sözlerini talihsiz bir açıklama olarak yorumladı.  Tekgöz, “Metin Güler, Oda’yı bugün ki mevcut yönetim binası, Seyitgazi yolundaki arsa, yeni yapılan hizmet binası, kongre ve fuar alanı, 22 milyon 475 bin lira nakit para ile teslim aldı. Bugün yapılan yeni hizmet binası ile fuar ve kongre merkezi inşaatına harcanan para 35 milyon lira.  Bunun 18 milyonu bağış, geri kalan paranın hepsi ETO’nun kasasındaki paradan harcandı. Bu para olmasaydı, bu binayı yapmak mümkün müydü? Müze binası da yine eski yönetim tarafından alınıp, Sayın Güler’e bırakılmıştı” dedi.

BİTMEYEN TARTIŞMA FUAR ALANI

Fuar merkezinin Eskişehir ticaret dünyasının öncelikli ihtiyacı olmadığını belirten Tekgöz, “Yapılan hiçbir hizmete karşı değiliz. Ama öncelikleri doğru tespit etmek lazım. Nedir önceliğimiz? Bütün şehrin özlemidir. Biz bir öğrenci kentiyiz ve uzun süredir üçüncü bir üniversite hayal ediyoruz. Bütün şehir bunu hayal ederken, neden bir üçüncü üniversite hayata geçiremedik. Bunu sorduk. Zamanında Rifat Hisarcıklıoğlu başkanımız bu üniversite için söz vermişti. Üniversite yapsaydık ki, o alana 5000 öğrencilik bir fakülte çok rahatlıkla yapabiliyoruz. Bir öğrenci aylık harcaması 2 bin lira diyelim. Bir öğrenci yaklaşık yılda 24 bin lira bu şehre para bırakacak. Bu bir vakıf üniversitesi, 120 milyon kayıtla ilgili… 120 milyon öğrencinin bırakacağı para var. 240 milyon gibi bir ekonomik girdi sağlanacak. Sırf parasal boyutunu tartışmayalım. Teknoloji üniversitesinde yetişen gençlerimizin ekonomiye katacağı, işletmeci ve sanayicimize katacağı değerleri de görmemiz gerekiyor. Bu nedenle önceliğimizi eğitime vermemiz gerekiyor diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“TOBB’UN FUARLAR BÖLÜMÜNE BAKSINLAR”

Tekgöz, “Fuar alanına baktığımız zaman ise herkes Odalar Borsalar Birliği’nin fuarlar bölümüne girsin, ziyaretçi sayısına baksınlar. Yapılan fuar sayısına baksınlar. O tabloyu çok net okumak lazım. Ortala bir fuara katılım sayısı ortalama 135. Bu katılımcılar üç gün, beş gün bu şehirde yemesi, içmesi, otelini hepsini çok kolay hesaplayabiliriz. Çok ultra harcasa bir katılımcının harcayacağı para 500 lira. Biz 1000 TL olarak ele alalım. Ayrıca fuar gelirlerinden Odamıza gelecek para en fazla yüzde 10. Odamızın 300 milyon parası olsaydı, bunun 50 milyonunu fuar alanına verelim diye bilirdik. Ama bütün paramız bu” diye konuştu.

YAŞAM MERKEZİ

Sosyal sorumluluk projeleri ile de ilgili ciddi şekilde çalıştıklarını belirten Tekgöz,  “Bugüne kadar emeklilerin ve dezavantajlı kesimlerin hayatlarını devam ettirebileceği bir merkezimiz yok. Şehirde buna büyük bir ihtiyaç duyulmakta. Biz sadece yaşlılarla ilgili değil, üyelerimizin tamamını kapsayacak sosyal donatılar ile donatılmış komplike bir tesis tasarladık. Revirimiz, hamamımız, spor salonumuz, sinema, tiyatro salonumuz kafeterya, hobi bahçeleri, saunalarımıza kadar planlanmış bir yaşam merkezi. Ayrıca Alzheimer hastalarımız için bir bölüm ayırdık. O zaman üyelerimiz bize  “ETO ne iş yapar” diye soracak. Biz de “ne istediniz de yapamadık” diyeceğiz. Onların verdikleri paralarını helal ettirecek bir projemiz olacak. Ömrünü ticarete adamış, Oda’mıza katkı sunmuş üyelerimizin bu projeyi fazlasıyla hak ettiklerini düşünüyoruz” dedi.

ONLİNE İŞLEM

Bir diğer proje ile üyelerinin en değerli olan zamanlarını boşa harcatmayacaklarını belirten Tekgöz, “Ticaret Odamız şuanda şehir merkezinde. Birçok üyemiz ise şehir dışında faaliyet gösteriyor. Bir evrak almak için en değerli şeyimiz olan zamanımızı çok harcıyoruz. Bir evrak almak için ne mücadele veriliyor. Şimdi bizim teknolojinin bu kadar ileri gittiği bir dönemde bizim bu evrağı online verebilecek durumda olmamız lazım. Şuanda birçok oda bunu yapıyor zaten. Odalar Borsalar Birliği de zannediyorum odaları bu çalışmaya yönlendiriyor. Bizim öncelik dediğimiz bu. Önceliği iyi bilerek proje üretmemiz lazım” dedi.

ONLİNE TİCARETTE ETO GÜVENCESİ

E ticaret ile Eskişehirli üyeleri dünyaya taşıyacaklarını belirten Tekgöz, “E ticaret bambaşka bir ufuk. Bütün sınırları kaldırıp, buradaki tüccarımızı dünyaya açmak. Ben seçim gezisinde bir üyemizde gördüm. Bir ürün yapmış, deri bir mont ve çantayı gösterdi. Ben bu ürünleri bu siteye veriyorum dedi. 175  lira verdiği montun 385  liraya satıldığını gösterdi. Biz de ona bu projemizi anlattık. Şimdi e- ticaret ilgili olarak bir şahıs site açsa kimse onu tanımaz. Güvenebilir mi? Güvenemez. Fakat ETO güvencesi ile bütün ticaret erbaplarının ürünlerini burada sergilersek herkesin kat be kat ticaret yapmasına katkı sunacaktır” dedi.  

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.