ŞİRKET GELİRLERİ EĞİTİM GÖNÜLLÜLERİNE

Eskişehir Sanayi Odası’nın koordinatörlüğünü üstelendiği TOBB Eskişehir Genç Girişimciler Kurulu (ESGGK), liseli gençlerin girişimciliğini ortaya çıkardı. Bu kapsamda Eskişehir’deki liseli gençler şirket kurdu, ürünlerini üretti ve bunları pazarladı. Elde edilen gelir ise Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı’na bağışlandı.

ŞİRKET GELİRLERİ EĞİTİM GÖNÜLLÜLERİNE
10 Mayıs 2017 Çarşamba 12:13

Gençler girişimcilik konusunda eğitim aldı
Proje kapsamında ürünlerin geçtiğimiz gün bir alışveriş merkezinde (Espark) pazarlandığını söyleyen ESGGK Başkanı Egemen Temizsoy, “Eskişehir Milli Eğitim Müdürlüğü (MEM), Eskişehir Sanayi Odası, Genç Başarı Eğitim Vakfı ile imzaladığımız “Liselerde Girişimcilik Projesi” protokolü ile ülkemizin geleceği genç arkadaşlarımızı girişimcilik konusunda eğittik. Şirketlerini kuran gençlerimiz ürünlerini ürettikten sonra birde pazarlamasını gerçekleştirdi. Ticaret Fuarında sergilen ürünlerinin açılışını ise Milletvekilimiz Harun Karacan, ESO Başkanı Savaş Özaydemir ve Milli Eğitim Müdürümüz Necmi Özen birlikte yaptı” dedi. 
6 şehirde 350’ye yakın şirket kuruldu
Eskişehir’de 26 şirketin liseli gençler tarafından kurularak çalıştığını ve Türkiye genelinde bir yarışmaya da dâhil olduğunu açıklayan Temizsoy, “Eskişehir’inde dâhil olduğu 6 şehirde 350’ye yakın şirket kuruldu. Bu şirketler bu ay yapılacak olan yarıfinale kadar çalışıp kendisini fesih edecek.  Proje’nin yarıfinali illerde kurulan şirketler arasından seçilen en başarılı 2 şirketi yine Mayıs ayında İstanbul’da ağırlanacak. Bizimde yarıfinale 6 şirketimiz katılmaya hak kazandı. Bu diğer iller arasında ciddi bir başarıdır ve bu sonuçtan da görüyoruz ki Eskişehir’de girişimciliğe büyük değer veriliyor” dedi. 
Yeni fikirler şirket kurdurttu
Liseli gençlerin kurduğu şirketler hakkında bilgi veren Temizsoy, şöyle devam etti; “Kurulan bu şirketlerde okullarında bulunan gönüllü öğretmenleri sorumluluk üstlenmiştir. Kurulumuz onlara yol gösterme amacı ile her şirkete 1 adet Eskişehir ticaret hayatında aktif olarak çalışan, şirket yöneten rehberler yönlendirmiş ve şirketler bu rehberlerimizin elinde şekillenmiştir. Eskişehir’de kurulan 26 şirkete Eskişehir Genç Girişimciler Kurulundan 26 rehber gitmiştir.” Genç Başarı Şirket programında 9 ile 12. sınıflar için iş yönetimi, ekonomi ve girişimcilik derslerini kapsadığına değinen Temizsoy, belirlenen okullarda gönüllü öğrencilerin, iş fikirleri ve oluşturdukları çalışma grupları ile şirketlerini kurduklarını ifade etti. 
Hisselerini satışa çıkardılar, sermaye sahibi oldular
Bu şirketler Vakıf’ın düzenlediği hisse senetlerine sahip olduklarını belirten Temizsoy; “Fikirlerini hayata geçirmek için önce, şirketin CEO’su, insan kaynakları, reklam birimi vb. gibi olmak üzere iş bölümü gerçekleştirdiler. Daha sonra sahip oldukları hisse senetlerini okul sınırları içerisinde satışa çıkardılar ve hayalleri için sermaye ye sahip oldular. Elde edilen sermaye ile ürünlerini ürettiler ve satışa sundular. Bu süre zarfında ürünlerine isim, logo, satış stratejisi, sosyal medya reklamları çalışmalarda bulundular. Ticari faaliyetlerde bulundukları için iflas eden şirketlerimizde oldu. Fakat katılanların büyük bir çoğunluğu yoluna devam etmekte” dedi.
 
Genç Başarı Şirketi Okul Adı Değerlendirme Sonucu
Silver Linings Eskişehir Odunpazarı Atatürk MTAL Finalde
Robokids Atatürk MTAL Finalde
İmpeesa ESKİŞEHİR ATATÜRK MTAL Finalde
Kağıtperest Şehit Fazıl Yıldırım Anadolu Lisesi Finalde
Patulya SARAR KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ Finalde
Artı Sekiz Eskişehir Odunpazarı Atatürk MTAL Finalde
Genç Ata Fatih Fen Lisesi  
Odiz Eskişehir Atatürk Lisesi  
Es-Company Cemal Mümtaz Sosyal Bilimler Lisesi  
Beceri Atölyesi ESKİŞEHİR HABİP EDİP TÖREHAN MES.TEK.AND.LİSESİ  
Hedef Atatürk MTAL  
X Edge Eskişehir Habip Edip Törehan MTAL  
Elmitu Eskişehir Odunpazarı Atatürk Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi  
Mehmetçik A.Ş. Mehmetçik Anadolu Lisesi  
CanCake Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesi  
My Bag Eskişehir Habip Edip Törehan MTAL  
Pembe Düşün Habip Edip Törehan MTAL  
Kavin Cemal Mümtaz Sosyal Bilimler Lisesi  
Küçük Eller Şehit Murat Tuzsuz MTAL  
Alternatif Teknik Servis Eskişehir Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi  
Smell&Bottle Yılmaz Çetintaş Anadolu Lisesi  
Blacklife Atatürk MTAL  
 
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.