ŞEHİR DEĞİŞİM İSTİYOR BU DEĞİŞİMİN ADRESİ DE ETO

ETO Başkan Adayı Ayhan Sezer esgündem26.com’u ziyaret etti. ETO seçimleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Sezer, “Ticaret erbapları durumdan memnun değil, değişim istiyor” diye konuştu.

ŞEHİR DEĞİŞİM İSTİYOR BU DEĞİŞİMİN ADRESİ DE ETO
20 Ekim 2017 Cuma 14:23

ETO Seçimlerinin 6 ay ertelenmesi ardından ziyaretlerini sürdüren ETO Başkan Adayı Ayhan Sezer, esgündem26.com’u ziyaret etti. Soner Uçak’ın sorularını yanıtlayan Sezer, “Ticaret ile uğraşan arkadaşlarımızın birinci sorun mali kaynak sıkıntısı, ancak sorun bununla bitmiyor” dedi.

Seçimlerin uzaması en çok kime yaradı?

Bu soruyu ben kendi açımdan cevaplayayım. Çok önceden başlatmış olduğumuz çalışmaları aynı hızla devam ettiriyoruz. Şuana kadar 10.000 arkadaşımız ile bire bir görüşme gerçekleştirdik. Kalan sürede önce görüşemediğimiz arkadaşlarımız ile görüşeceğiz. Ayrıca daha önce görüştüğümüz arkadaşlarımız ile bağlarımızı kuvvetlendireceğiz.

Görüşmelerde ne gibi sorunlar dinliyorsunuz?

Pek çok ticaret erbabı mali sıkıntı yaşıyor. Ancak tek sorun bu değil moral ve motivasyon açısından da ciddi sorunlarımız var. İnsanlar birilerine kendilerini anlatmak, birilerinden geleceğe ilişkin umutlu sözler duymayı özlemiş. Benim en büyük avantajım bu zannediyorum. İnsanları anlayabiliyor ve onların bu beklentilerine karşılık gelecek projelerimi onlara anlatıyor olmam.

Seçim sonuçları ile ilgili bir ön görünüz var mı?

Yaptığımız çalışmalar neticesinde şunu söyleyebilirim. Şubat ve Mart aylarından üç aşağı beş yukarı kimin kazanacağı belli olur. Ancak yine de sandıkların insanların önüne konulacağı güne hürmet etmek gerekir. Biz bu sürece kadar ciddi bir enerji harcadık harcamaya devam edeceğiz.

Bir medya grubu ETO ve ESO seçimlerine ilişkin başkan adaylarını tartışmaya davet etti. Siz ne cevap verdiniz?

Benim için hiçbir sorun olmadığını kendilerine ilettim. Keşke böyle bir ortam oluşmuş olsaydı. İnsanların seçecekleri kişilerin ne söyleyip ne söylemediklerini bilme hakkı olduğunu düşünüyorum. Eskişehir’in böyle bir demokrasi  kültürü olduğundan, benim için canlı yayında rekabet halinde olduğum insanlarla tartışmak hiçbir sorun teşkil etmezdi. Aksine bence Eskişehirli ticaretle uğraşan vatandaşlarımızın hayrına olurdu diye düşünüyorum.

Genel atmosfer nasıl?

Benim gördüğüm kadarı ile şehir bir değişim istiyor bu değişimin motorunun da ETO olacağını düşünüyorum. Ancak değişim dediğim Eskişehir’i ruhundan tamamen koparacak bir değişim değil. İnsanlar sadece daha iyinin mümkün olacağının farkında olmasından kaynaklı olarak bir şeylerin değişmesinde istekli olduklarını görüyoruz.  

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.