Sanayimizin sorunları daha fazla görmezden gelinemez

Eskişehir Sanayi Odası Başkan Adayı Celalettin Kesikbaş, yaptığı yazılı açıklamada Eskişehir Sanayisinin sorunlarına dikkat çekti.

Sanayimizin sorunları daha fazla görmezden gelinemez
22 Ağustos 2017 Salı 16:29

Kesikbaş, Sanayi Odası Başkanlığı için adaylığını açıklayan Nadir Küpeli’nin mevcut yönetim tarafından vesayetçi bir anlayış ile aday gösterildiğini savunurken, Küpeli’nin de yer aldığı mevcut Sanayi Odası yönetiminin, Eskişehir sanayisinin hak ettiği yere gelmesini engellediği belirterek, ‘küçük olsun beni olsun’ yönetim anlayışının artık ömrünü doldurduğu söyledi. 
 
“Eskişehir sanayisi büyük zaman kaybı yaşadı”
 
ESO seçimleri için ‘Sanayi 2021’ projeleriyle adaylığını açıklayan Celalettin Kesikbaş, yaptığı açıklamada Eskişehir sanayisinin karşılaştığı sorunların dünden bugüne olmadığını, geçen 10 senede bu sorunların Eskişehir sanayisine büyük zaman kaybı yaşattığını belirtti. Kesikbaş, “Biz çalışmalarımızı hazırlarken, sanayimizin ve sanayicimizin temel sorunlarını ele aldık ve bunlara projelerimiz ile çözümler üretmeye çalıştık. Sonrasında yayınlanan BEBKA 2017 raporu bizlerin değindiği sorunların ne denli doğru ve büyük olduğunu tüm kamuoyuna gösterdi. Bu rapora www.bebka.org.tr. adresinden de ulaşabilirsiniz. Eskişehir sanayisinin 14 temel sorununa işaret eden ve büyümemizi engelleyen sorunları içeren rapor şuan ki yönetim anlayışının eseridir” dedi.
 
“Seçmenin üzerinde baskı kurulmaya çalışılıyor”
 
Sanayi Odası seçimlerine tekrar aday olan yönetimin önce ciddi bir özeleştiri yapması gerektiğine vurgu yapan Kesikbaş, seçim arifesinde mevcut sanayi odasının başkanlık koltuğuna yine aynı anlayışın devamı bir başkan adayının oturtulmak istendiğini savunarak, seçmenin baskı altına alındığını belirtti.
 
“Sorunları görmezden mi geleceksiniz, yoksa nedenleri açıklayabilecek misiniz?”
 
Kesikbaş, “Artık 14 sorun için Eskişehir sanayisini ilgilendiren konularla ilgili bir değil iki muhatabımız var. Şimdi soruyoruz; Bu sorunları görmezden mi geleceksiniz, yoksa nedenlerini açıklayabilecek misiniz?” ifadelerini kullandı.
 
BEBKA RAPORUNDA YER ALAN 14 SORUN
 
Kesikbaş, BEBKA raporunda Eskişehir ile ilgili yer alan 14 sorunu şu şekilde sıraladı:

  1. Nitelikli işgücü eksikliği
  2. Yatırım ve işletme maliyetlerinin yüksekliği
  3. Altyapı sorunları
  4. Kırtasiyecilik ve bürokratik süreçlerin fazlalığı
  5. Lojistik ve yatırım imkanlarının yetersizliği
  6. Kurumsal kapasite eksikliği
  7. Ticari yeteneklerin yeterince gelişmemesi
  8. İlin potansiyelinin yeterince duyurulmamış olması
  9. Kamu-üniversite-sanayi işbirliğinin yeterince gelişmemesi
  10. Ortak çalışma kültürünün zayıflığı
  11. Ar-Ge ve tasarım kültürünün yetersizliği
  12. Küme faaliyetlerinin etkinliğinin yetersizliği
  13. Devletin destek ve teşviklerine erişi konusunda yaşanan güçlükler
  14. Atık yönetimin yetersizliği
 
 
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.