Sanayi Üniversite işbirliğinde yeni dönem başlıyor

Eskişehir Sanayi Odası (ESO) ve Anadolu Üniversitesi (AÜ) arasında önemli bir protokol imzalandı. Eğitim, araştırma, proje hazırlama, danışmanlık faaliyetlerini içeren ve üniversite-sanayi iş birliğinin gerçek anlamda gelişimine katkı sağlayacak protokole ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş ve AÜ Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı imza attı.

Sanayi Üniversite işbirliğinde yeni dönem başlıyor
21 Kasım 2019 Perşembe 15:18

Söz konusu protokol ESO tarafından ihtiyaç duyulan alanlarda; kişisel ve mesleki eğitimlerin yanında sertifika programlarının da düzenlenmesini öngörüyor. Protokol, araştırma ve danışmanlık hizmetleri vermeyi de amaçlıyor ve ESO Üyelerinin yararlanabilecekleri eğitim ve e-sertifika programlarını içerisinde bulunduruyor.
Birlikte başaracağız
Törende konuşan ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş, “Tabii ki bu protokol işin sondan bir önceki aşaması. Bundan birkaç ay öncesinde rektör hocamızın önderliğinde hocalarımızın çok kıymetli ziyaretleri oldu. Koyduğumuz vizyon çerçevesinden üniversite-sanayi iş birliğini başaracağız. Üniversite-sanayi iş birliğine çok inanıyoruz. Yeni vizyonumuzla değişen Anadolu Üniversitesi, değişen Eskişehir sanayisiyle örtüşerek, büyüyerek çok daha başarılı olacaktır. İki kurum birlikte başarı hikâyesi oluşturacaktır” dedi.
Tüm imkanları kullanacağız
Protokol anlaşması öncesinde konuşan Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı ise yaptığı değerlendirmede,  “Eskişehir sanayisine ne tür fayda sağlayabileceğimiz konusunda bilgi alışverişinde bulunmuştuk. Bu kapsamda, sektör-sivil toplum ile ilişkili bir koordinatörlük merkezi oluşturduk. Burada, bu merkez sayesinde karşılıklı olarak gerçek ihtiyaçlara yani Eskişehir sanayisinin bizim yapabileceğimiz, bizim kapasitemizin yeteceği, elimizden gelen imkanları kullanabileceğimiz, gerçek ihtiyaçlara gerçek çözümleri nasıl üretebiliriz konusunda çalışmalar yapmaya başladılar. Hem üniversite hem de ESO ekipleri bu konuda bir takım çalışmalarla ve irtibatta bulunmaya başladı. Biz de bugün bu irtibatlar neticesinde, bu işi bir protokole dökmeyi düşündük. ESO yönetimine çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Yapılan konuşmaların ardından Rektör Çomaklı ve ESO Başkanı Kesikbaş, iş birliği protokolünü imzaladı. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.