PROJELER TÜM TÜRKİYE’YE ÖRNEK

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin 31 Mart seçimleri öncesinde söz verdiği Kırsal Kalkınma Projesi kapsamında yer alan üretici market projesi hayata geçti. Proje kapsamında Eskişehir’in Mihallıçcık ilçesindeki Sebze ve Meyve Kurutma Tesisinde kurutulan ürünler Eskişehirlilerin beğenisine sunuldu.

PROJELER TÜM TÜRKİYE’YE ÖRNEK
21 Temmuz 2019 Pazar 14:40

Stantlardan alışveriş yapan CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, “Eskişehir Büyükşehir Belediyemizin Kırsal Kalkınmayı destekleyen projeleri bir bir hayata geçiyor. İşte bakın Eskişehir’in kendi toprağının ürünleri kurutuluyor, sonra da paketlenerek tüketiciyle buluşuyor. Hem kendi çifçimiz kazanıyor, hem kadınlarımıza iş imkanı sağlanıyor, evlerinin bütçesine katkı sağlanıyor hem de biz Eskişehirliler sağlıklı ve besin değeri yüksek gıdalar yiyebiliyoruz” dedi.

ÜRETİCİ STANLARI ZİYARET ETTİ, ALIŞVERİŞ YAPTI

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin Kırsal Kalkınmayı destekleyen projeleri kapsamında başlatılan üretici market hayata geçti. CHP’li Çakırözer, Mihallıçcık Meyve Sebze Kurutma ve Gıda İşleme Tesisin’de çalışan kadınların açtığı stantları ziyaret ederek, alışveriş yaptı.

ORGANİK ÜRÜNLER SATIŞA SUNULUYOR, KADINLAR İSTİHDAM EDİLİYOR

Hayata geçirdiği projeler için Büyükşehir Belediyesine, emekleri için de Mihallıçcıklı çiftçi kadınlara teşekkür eden CHP’li Çakırözer şu değerlendirmelerde bulundu, “Seçim kampanyası boyunca Eskişehir Büyükşehir belediye Başkanımız Yılmaz Büyükerşen anlattı. ‘Kalkınmayı kırsaldan başlatacağız, hem daha çok üreteceğiz hem kadınlar kazanacak hem de sağlıklı ürünler yiyeceğiz’ demiştik. ‘Üretici Pazarı Geliştirme Projesi’ ile ilk Meyve Sebze Kurutma ve Gıda İşleme Kooperatifi Mihalıççık’ta açıldı. Şimdi orada kurutulan sebze ve meyveler hem üretici markette hem de böyle stantlarda hemşehrilerimizin beğenisine sunuluyor.. Bu proje kırsal kalkınmanın yanı sıra kadınların istihdama kazandırılması adına çok önemli bir proje. Büyükşehir Belediyelerimiz birbirini destekleyen projeleriyle kırsalda sürdürülebilir bir döngü oluşturuyor” dedi.

KIRSALI KALINDIRMA PROJELERİ TÜM BELEDİYELERE ÖRNEK

Bu projenin Türkiye’nin dört bir yanında belediyeler tarafından örnek alınması gerektiğini söyleyen Çakırözer, “Hem Kurutma Tesisi hem de Üretici Market tüm belediyelere örnek projeler. Hem bu tesislerde çalışanlar hem de üretici marketlerden alışveriş yapan hemşehrilerimiz bu projelerden çok memnun. Bu projeler kırsalı kalkındırmak ve organik ürünleri vatandaşın hizmetine sunabilmek için Türkiye’nin dört bir yanında hayata geçirilmeli” diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
26nb64 - 5 yıl önce
Bunlar şehirde neden yok.Sosyal Demokrat Belediyecilik şehiri unuttu.Seçim bitti oy alındı artık bakarmı?Dalga geçiyorlar vatandaşla.Şehrin içi ne olacak?