PROF. DR. GÜNAY: KUŞKONMAZ ÜRETİMi 180 TONU BULACAK

Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay, göreve geldiği günden buyana takip ettiği ve desteklediği kuşkonmaz üretimine ilişkin son rakamları paylaştı. Eskişehir’in Sarıcakaya ilçesinde üretilen ve son dönemdeki girişimler ile dünyaya ihraç edilen kuşkonmazın üretim ve ihraç rakamları 3 senedir sürekli artış gösterdi. Prof. Dr. Günay, ‘’2016 yılında kuşkonmaz üretimi 122 ton olarak gerçekleşti. 2017 yılı üretimi ise sezon sonunda 180 tonu bulacak.’’ dedi.

PROF. DR. GÜNAY: KUŞKONMAZ ÜRETİMi 180 TONU BULACAK
15 Ağustos 2017 Salı 14:14

Diğer tarım ürünlerine nazaran katma değeri yüksek bir ürün olarak kuşkonmazın ihracatının önemini dile getiren Günay, ‘’2016 yılında Hollanda’ya ilk ihracat 3 ton olarak gerçekleşti. 2017’de Hollanda, Almanya ve Kuveyt’e toplam 8 ton kuşkonmaz ihraç edildi. Bu rakam hem Eskişehir olarak hem de ülke olarak gurur duymamız gereken bir rakam. İnanıyorum ki artarak devam edecek.’’ Dedi.

ÜRÜN ÇEŞİTLİLİĞİ VE MARKA BİLİNİRLİĞİ

Ürün çeşitliliğinin ve marka bilinirliliğinin katma değere olan katkısına değinen Günay, ‘’Kuşkonmaz üretici firmamız 2017 yılında kuşkonmazın işlenmiş ürünlerini üretmeye de başladı. Bunlar; Kuşkonmaz konservesi, kuşkonmazlı makarna, kuşkonmaz reçeli, kuşkonmaz çorbası ve donuk kuşkonmaz. Şuan taze kuşkonmazı bir çok ilde marketlerde görmek mümkün. Ürün çeşitliliğinin artması ile katma değeri yükselecek ‘’Sarıcakaya Kuşkonmazı’’ nın diğer ürünlerini de yakın zamanda tüm marketlerde görmeyi umut ediyoruz. İhracatın artışıyla yurtdışı pazarında da Sarıcakaya kuşkonmazının iddalı bir marka olacağına inanıyorum.’’ Dedi.

İKİ MAĞAZA AÇILIYOR

2017 yılında taze ve işlenmiş tüm ürünlerin yer alacağı biri Eskişehir-Odunpazarı’nda, diğeri de İstanbul–Beyoğlu’nda olmak üzere 2 şube açılacağını dile getiren Günay,  ‘’Üretici firmamız merkezini 2017 yılında üretim merkezi olan Eskişehir’e taşıdı. Avrupa’nın en önemli kuşkonmaz tohumu üreticileri ile yapılan işbirliği çerçevesinde Türkiye’de tescillerini gerçekleştirmek üzere 3 çeşidin deneme çalışmalarına başlandı.

BİR MARKANIN HİKAYESİ

Geçen sene ağustos ayında Sarıcakaya Kuşkonmazı’ nı TBMM yemekhanesinde pişirterek milletvekilleri ve misafirlere tanıtımını sağlayan, daha sonra kuşkonmaz hasadı zamanında Sarıcakaya Kuşkonmaz Festivali’ne katılarak üretim tesisini ziyaret eden Günay, ‘’Bu tam anlamıyla bir markanın hikayesidir. Bu marka önce şehrimizin sonra ülkemizin markası ‘’Sarıcakaya Kuşkonmazı’’ dır. EİYAP ile ulaşmaya çalıştığımız nokta tüm ilçelerimizden bunun gibi en az bir marka çıkarmak. Çalışmalarımıza hızla devam ediyoruz. Bu şekilde önce ilçelerimiz ve şehrimiz sonra ülkemiz kalkınacak.’’ Dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.