ÖNDER: ÇOK BÜYÜK HATA YAPTINIZ”

Eskişehir Ticaret Odası yönetimi tarafından Kosava’nın Prizren kentine yapılan ziyaret ve Antalya’da düzenlenecek olan toplantı ETO Meclis Üyelerinin tepkisine neden oldu.

ÖNDER: ÇOK BÜYÜK HATA YAPTINIZ”
31 Ekim 2017 Salı 21:53

“Her yerde Oda’yı savunmaktan biz artık yorulduk”

Eskişehir Ticaret Odası Meclis Toplantısında söz alan Hesapları İnceleme Komisyonu Üyesi Cumhur Özkalay,  geçtiğimiz günlerde Kosava’nın Prizren kentinde düzenlenen iş formu hakkında kendilerine duyuru yapılmamasına sitem ederek, “Kosova  Prizren iş formu önemli bir forumdu. Bundan bizim haberimiz sosyal medya veya Ticaret Odamızın internet sitesinden aldığımız haberlerle gerçekleşti. Bu kadar önemli bir gezi, bu kadar önemli bir organizasyon niye meclis üyelerimize duyurulmuyor? Bu organizasyona kimler katılıyor? Bu konuda bilgi almak istiyorum. Kimler katıldı, kimler vardı? Çünkü artık o hale geldi ki Oda bölündü, Meclis bölündü, şehir bölündü. İnsanlar bu durumdan şikayetçi. Tramvayda, çarşıda … Her yerde Oda’yı savunmaktan biz artık yorulduk. Bu nereye kadar devam edecek? Tayland Motor Fuarıyla ilgili mailler geliyor, smsler geliyor, bildiriler yapılıyor. Kosova ile ilgili neden bir bilgilendirme yapılmıyor?” ifadelerini kullandı.

“Devletin sağladığı imkanlar şahsi çıkarlar uğruna kullanılamaz”

Meclis Üyesi Mustafa Önder,  Eskişehir Ticaret Odası’nın 3-6 Kasım tarihleri arasında Antalya’da düzenleyeceği ‘Komiteler Müşterek Toplantısı’nın seçim sürecinde yapılmasının son derece yanlış olduğunu vurguladı.  Devletin, Oda’ya sağladığı imkanların böyle bir atmosferde kullanılmasının suç teşkil ettiğini anlatan Önder, “Hiçbir başkanlık, hiçbir yönetimsel durum, pozisyon mutlak değildir, keyfi değildir. Hele hele nazik zamanlarda, böyle tansiyonun yükseldiği zamanlarda devletin size sağladığı olanakları şahsi çıkarlarınız uğruna kullanmak etik olmamakla beraber, suçta teşkil etmektedir. Yasalar buna cevaz vermemektedir” dedi. 

Devletin sağladığı olanaklarla tatil mahiyetinde komite üyelerini, Antalya’da lüks otellerde ağırlamayı etik bulmadım”

Yapılanın bir yanlış olduğunu savunan Önder, “Yönetim kurulu üyelerimizden çoğu arkadaşımızı tenzih ederim, bu yapılan bir yanlışlık.  Yarı kamu kurumu niteliğindeki Ticaret Odamızın 5590 Sayılı 4’üncü maddesi derki; “Ticaret Odaları, meslek grupları arasında işbirliğini sağlamak, halkla bütünleştirmek, güven teşkil etmek ve etik davranmak zorundadır.” Burada bir güven zafiyeti oluşmaktadır. Hissi davranmıyorum gerçekten kurumsal kimliğimle konuşuyorum. Devletin sağladığı olanaklarla tatil mahiyetinde komite üyelerini, Antalya’da lüks otellerde ağırlamayı etik bulmadım. Çünkü bende 89’dan bu yana aynı kadrolarda görev aldım. Bir fuar olur amenna, önemli bir toplantı olur amenna ama bu atmosferde bunu hoş bulmadım” ifadelerini kullandı. 

“Bu saatten sonra devlet kasasını kullanmayıp, kendi kasanızdan dahi verseniz hata bir defadır”

Şahsi olarak konuşmadığını, kurumsal kimliği ile konuştuğunu vurgulayan Önder, “Eğer böyle bir şey yapacaksanız, bu devri olmamalıydı. Bu hatayı yapmamalıydınız. Kimlerden akıl aldınız, kim akıl verdi,  kim farklı bir şey yaptı, ne yaptınız bilmiyorum ama biz böyle değildik. Aynı arkadaşlarla, aynı yolda görev yaptık ama hiç böyle değildik. Bu olmamalıydı. Yakıştıramadım. Bu saatten sonra devlet kasasını kullanmayıp, kendi kasanızdan dahi verseniz hata bir defadır. Cam kırıldı, yapıştırsanız bile izi kalır. Sizlere tavsiyem kentimizde ticaret erbaplarıyız, sevilen insanlarız, saygı duyulan insanlarız. Bugüne kadar temsil ettiğiniz kurum Eskişehir Ticaret Odası’na ufak bir leke getirmek, ufak bir söylem oluşturmak dahi hepimizi rencide eder” diye konuştu.

Ne şahsınıza, ne de kurumumuza yakışmadı”

Önder, “İnanın çok üzüldüm. Yapılmamalıydı. Ne şahsınıza, ne de kurumumuza yakışmadı. Vebali olmayan arkadaşları tekrar tekrar tenzih ederek, ayırarak konuşuyorum. Sanıyorum ki bazı yönetimdeki arkadaşlarımızın da, haberi ve bilgisi olmadığı kanaatindeyim. Buradaki para devlet malıdır. Üyelerimizin parasıdır. Seçim atmosferinde yapmamalıydınız. Çok büyük hata yaptınız” dedi.

“Kosova’ya ben de gitmeyi çok arzu ederdim. Niçin bana bir mesaj atılmadı”

Kosova’da düzenlenen toplantıya da değinen Önder, “Kosova’ya ben de gitmeyi çok arzu ederdim. Niçin bana bir mesaj atılmadı. Heveslisi değilim, gidebilirdim, gidemezdim. Yönetimde başkanvekilliği sıfatıyla hizmet ettiğim dönemde çoğu arkadaşlarımın şahit hiçbir yere gitmedim. Gitmek yanlış mı? Asla yanlış değil. Görevliysen gideceksin. Ben bu kadar hassas davranırken, burada kalkıp da şu atmosferde bu olmamalıydı” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mevlut toksoz - 6 yıl önce
Gercekten dogruyu soylemış bravo onder
Avatar
Aydin - 6 yıl önce
Yiyin beyler üyelerin paralarını aidatlarını patlayana kadar yiyin