ÖĞRENCİLERİN UZAKTAN EĞİTİMİ KENT EKONOMİSİNİ NASIL ETKİLEYECEK?

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Eskişehir Teknik Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi’nin bazı bölümlerde uzaktan eğitim modeline geçeceği yönünde aldığı ortak karar sonrasında Eskişehir’de ticaret ile uğraşan çok sayıda kişi kara kara düşünmeye başladı. Aylık 140-150 milyonluk bir gelirden olması gündemde olan Eskişehir için görüşlerini aldığımız ETO Başkanı Metin Güler, “Eskişehir ticaret erbapları için süreç sıkıntılı bir hal almaya başladı. Şayet, beklentiler gerçekleşmez ise kaybımız büyük olur” diye konuştu.

ÖĞRENCİLERİN UZAKTAN EĞİTİMİ KENT EKONOMİSİNİ NASIL ETKİLEYECEK?
04 Eylül 2020 Cuma 01:08

Üniversiteler ile sürekli kontak halinde olduklarını belirten Güler, “Dünya ve ülkemiz sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Bu sıkıntıdan kent olarak biz de payımızı fazlasıyla alıyoruz. Eskişehir ülkemizin en önde gelen öğrenci kentlerinden bir tanesi. Bu durumun kent ekonomisine de ciddi yansımaları mevcut. Aylık 140-150 milyon arasında bir gelir söz konusu. Üniversitelerimizin bugün açıkladığı kararda bazı bölümlerde örgün eğitim verileceği belirtiliyor. İşin aslında bize kalırsa öğrencilerimizin tamamının kente gelmesi kent ekonomisi açısından büyük önem taşıyor. Ancak sadece ekonomik parametrelerle ele alınacak bir konu değil. Sağlık sorunlarına da ciddi şekilde fokuslanmamız lazım. Salgında da ciddi bir artış söz konusu. Eskişehir ekonomisinde hizmet sektörü yüzde 54-55 pay sahibi. Bu noktadan bakınca bir an evvel normale dönülmesi Eskişehir açısından büyük önem taşıyor. Bizim arzumuz yeniden öğrencilerimizin tamamının kentimize gelmesi. Umut ediyorum en kısa zamanda bu gerçekleşir. Zaten şimdiye kadar 10 kişi çalıştıran bir iş yeri çalışan sayısını 4 veya 5’ kişiye düşürmüş durumda. Süreç Eskişehir esnafının kaldıramayacağı bir noktaya taşınmadan çözüm gerekiyor. Biz de bu konu ile ilgili olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Daha fazla dayanışma ve ortak akıl ile altından kalmamız gereken problemler mevcut. Sağlık ile ekonomiyi dengeli bir şekilde sürdürecek politikalar ihtiyaç var” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.