Nadir Küpeli ESOB seçimlerini değerlendirdi

Eskişehir Sanayi Odası Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’nun, Genel Kurul’a geçiş süreci ile ilgili müteşebbis heyete vermiş olduğu dilekçe, üyelerin oy birliği ile kabul gördü.

Nadir Küpeli ESOB seçimlerini değerlendirdi
04 Ocak 2018 Perşembe 15:40


3 Aralık 2018 tarihinde yapılan Eskişehir Sanayi Odası Organize Sanayi Bölgesi (ESO OSB) Müteşebbis Heyeti Toplantısı’nın gündemi, Organize Sanayi bölgesinde işyeri açma ve çalışma ruhsatı alan firmaların OSB’deki toplam parsel sayısının yarısını geçtiği için, Sanayi Odası Meclis üyelerinden oluşan OSB Müteşebbis Heyetinin görevinin sona ermesi ve Genel Kurul yapılması süreciydi. Müteşebbis heyet toplantısında, ESO OSB Yönetim Kurulu’nun verdiği izahatta konu tüm detaylarıyla incelenirken, konunun muhatabı olan Bakanlık yetkilileriyle her düzeyde gerekli iletişimin sağlandığı vurgulandı. Müteşebbis Heyet üyelerinin sorularının tek tek cevaplandığı toplantıda, hiç bir şekilde kanunun ve ilgili yönetmeliğin kapsamı dışına çıkılmamış olduğu ve mevzuatın öngördüğü sürelerde Genel Kurul sürecinin yönetildiği aktarıldı.

Küpeli; “Konu çok açık ve net”


Konu ile ilgili bir açıklama yapan ESO OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, “Daha öncede yaptığımız açıklamalarda belirttiğimiz gibi yetkinin her zaman üst birimimiz olan Müteşebbis Heyette olduğunu ve onun alacağı karara istinaden Genel Kurula geçileceğini belirmiştik. 26 Temmuzda yapılan seçimle, şimdiki Genel Kurul’a geçiş sürecinin ilgisinin olmadığını aktarmıştık. Zaten bir önceki seçimin tarihi ile Bakanlık’ın Genel Kurul’a geçişi öngören yazısı arasında 3 hafta olduğunu net bir şekilde Müteşebbis Heyet üyelerimize aktardık. Gelen sorular arasında, ortada konuşulanlarla ilgili Bakanlık nezdinde herhangi bir hukuki girişim olup olmadığı da soruldu. Biz de bu soruya cevaben, böyle bir girişim olmadığı gibi Bakanlık’ın mevcut Yönetim Kurulumuzun ve Müteşebbis Heyetimizin Genel Kurul sürecini yönetmesine imkan tanımasından ve yazışmaları bizimle yürütmesinden konunun resmi ve hukuki anlamda, kurallar dahilinde çok net ve açık olduğunu anlattık. Aksi olsa, böyle bir kararı mevcut kurullar olarak hiçbirimiz alamazdık" dedi.

"Çalışmalarımıza hız vereceğiz"


Görüşlerini aktarmaya devam eden Küpeli, “Biz Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu olarak Müteşebbis Heyet Başkanlığı ile gerekli istişareyi sağlayarak Genel Kurul şartlarının oluştuğunu ve Müteşebbis Heyetimizin Genel Kurul hakkında toplanılması gerektiğini Başkanlığa arz ettik. Nihayetinde dünkü tarihli Müteşebbis Heyet toplantısında alınan oy birliği kararı ile 7 Şubat 2018 Çarşamba günü, Saat 14.00'da, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Binasında Eskişehir Sanayi Odası Organize Sanayi Bölgesinin ilk Genel Kurul toplantısı yapılacaktır. Her zaman sanayisi ve sanayicisinin geleceği için varlığını sürdüren Eskişehir Sanayi Odası Organize Sanayi Bölgesi ilkeli, dürüst, gelecek vizyonuyla projeler üreten, sanayicisinin menfaatlerini koruyan ve kamuoyunu her zaman doğru şekilde bilgilendiren misyonundan ödün vermeden hizmetine devam edecektir. Gündem biraz bilerek işgal edilmek istendi. Ama, Müteşebbis Heyetimizin oy birliği ile verdiği destek, konunun sanayicilerimiz nezdinde de netleşmesini sağladı. Biz sanayiciler olarak, katma değer üretmek ve yapacaklarımızı gerçekleştirmek üzerine kurduğumuz gündemimize geri dönerek, çalışmalarımıza hız vereceğiz" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.