MEYVE FİYATLARI DÜŞÜŞE GEÇİYOR

İlkbaharla birlikte pazar tezgahlarını süslemeye başlayan, ancak yüksek fiyatları ile adeta yanına yaklaşılamayan meyve fiyatlarının yavaş yavaş normale dönmeye başladı.

MEYVE FİYATLARI DÜŞÜŞE GEÇİYOR
09 Mayıs 2017 Salı 15:40

Yazın habercisi meyveler manav ve pazar tezgahlarında rengarenk görüntüler ortaya çıkardı. Meyvelere eklenen son ürünler ise kiraz, dut ve kayısı oldu. Yunus Emre Kapalı Pazar Yeri'nde pazarcılık yapan Emin Özkaya, yaz meyvelerinin fiyatının şimdilik yüksek olduğunu ifade ederken, ilk hasat meyveler için fiyat seviyesinin normal olduğunu belirtti. Yılın ilk yaz meyvelerine ilginin yüksek olduğunu söyleyen Özkaya, bir hafta sonra fiyatların normal seviyeye düşeceğini müjdeleyerek "Kışı atlattık, kış meyveleri hemen hemen bitmek üzere. Şu anda bahar meyveleri tezgahlarda. Bunların aralarından en gözdeleri erik, kayısı, kiraz, yeni dünya, dut, üzüm diyebiliriz. Yeni çıktığı için kiraz ve çekirdeksiz üzüm biraz pahalı. Kirazın kilosu 25 lira çekirdeksiz üzümün kilosu da 20 lira. Bir hafta içerisinde fiyatların normale döneceğini düşünüyorum. Geçen seneye nazaran fiyatlar daha uygun. Örneğin geçen yıl bu zamanlar eriğin fiyatı 25 liraydı. Şuanda eriğin kilosu 5 liraya satılıyor. Fiyatlar herkesin alışveriş yapabileceği durumda. Aşırı pahalı bir meyve yok. Vatandaş 1 kilo alamıyorsa yarım kilo alabilir. Geçen hafta domates yokluk olduğundan dolayı zamlanmıştı ve talebi karşılayamamıştı. Şuanda normale döndü diyebilirim" ifadelerini kullandı.


 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.