Mesleki eğitimde zaman kaybedilemez

Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Başkanı Celalettin Kesikbaş ve Meclis Başkanı Süha Özbay’ın daveti ile Eskişehir’deki Ortak Sağlık Güvenlik Birimi (OSGB) temsilcileri bir araya geldi. ESO’da gerçekleştirilen toplantıda mesleki eğitim ve iş güvenliği konuları değerlendirildi.

Mesleki eğitimde zaman kaybedilemez
31 Mayıs 2018 Perşembe 12:12

Toplantının açılışında konuşan ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş, mesleki eğitim ve yetişmiş ara elaman sıkıntısının çözümüne ilişkin çalışmalarını hızlandırdıklarını belirterek, “En önemli gündem maddelerimizin başında mesleki eğitim geliyor. Çünkü bu alanda ciddi ilerleme kaydetmemiz gerekmekte. Artık zaman kaybedecek durumda değiliz. Ne yapıp edip bu işi hep beraber çözeceğiz ve bu konuda bir ekosistem oluşturacağız. Sizlerle de çalışacağız. Mesleki eğitim içerisinde önemli yer alan iş sağlığı ve güvenliği alanında eğitimin olması şart” dedi. 
Söz konusu alanlarda ilerlemek için projeler hazırladıklarını açıklayan Kesikbaş, ilerleyen günlerde bu projelerin de paylaşılacağını belirtti. Kesikbaş, “Bu ilk toplantıdan sonra ikincisini daha geniş katılımlı yapacağız. Sürekli iletişim halinde ve bir sistematikle ilerlememiz gerek. Bu güne kadar birçok kurum konu hakkında para ve enerji harcamış. Artık münferiden değil müştereken hareket etmemiz zorunlu hale geldi” diye konuştu. 
Toplantıda konuşan ESO Meclis Başkanı Süha Özbay ise mesleki eğitim ve iş güvenliği kadar çalışma ahlakı ve kurum kültürünün de önemli olduğunun altını çizerek, “Eğitimlerde bu alanda da çalışmalar gerçekleştirilecek. Eğitimler sürerken teorik, pratik eğitimlere ek olarak kurum kültürünün de yerleşmesi için çalışmalar gerçekleştirilmesi gerekli” dedi. 
Yapılan konuşmalar ve soru-cevap kısmından sonra TOBB MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri Uzmanı Yasemin Sezer, işgücü piyasasının ihtiyaçları doğrultusunda mesleki sınavlar hakkında bilgi verdi. 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.