Memur ve emekli 3 Temmuz’u bekliyor

Devlet memurları ve emekliler, 3 Temmuz'da açıklanacak haziran ayı rakamlarını bekliyor. Memurlar, fiyatların yüzde 3'ten daha az düşmesi halinde temmuzda enflasyon farkı alacak.

Memur ve emekli 3 Temmuz’u bekliyor
29 Haziran 2017 Perşembe 14:43

Milyonlarca memur ve emekli temmuz maaşı zammı için bekleyişte. Gözler 3 Temmuz’da açıklanacak haziran ayı rakamlarında. İlk 5 aydaki enflasyonun yüzde 6,18 olarak gerçekleşmişti. Toplu sözleşmeye göre, devlet memurları ve emekliler yılın ikinci yarısında yüzde 4 zam alacak. İlk 6 aylık enflasyon ise 3 Temmuz Pazartesi günü belli olacak.
Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) enflasyon rakamlarına göre, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), mayısta yüzde 0,45 yükseldi, yılın ilk 5 ayındaki artış ise yüzde 6,18 oldu. Rakamlara göre, ilk 5 aylık dönemde, maaşlarda yüzde 3’lük artış gerçekleşti.  Haziran ayında TÜFE’nin sabit kalması durumunda, devlet memurları, yüzde 3’ün üzerine yüzde 3,18 enflasyon farkından yararlanacak.  Haziran ayı TÜFE’nin 6 aylık değişim oranı yüzde 3’ü aşarsa memurlara enflasyon farkı ödenecek.
 
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.